Tabără de arte plastice la Târgu Lăpuş

0
567

În perioada 26 iunie – 5 iulie, Asociaţia Artiştilor Plastici “Alexandru Şainelic” (preşedinte, Mihai Tirică), în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Primăria Târgu Lăpuş, a organizat la Târgu Lăpuş prima tabără de arte plastice din această vară. Au participat 21 de artişti din România şi Ungaria, pictori şi sculptori.

Artiştii au fost cazaţi la Centrul Social de Zi al Primăriei Târgu Lăpuş, dar de pictat, s-a pictat în special în plein-air. „Am imortalizat nu numai peisaje, ci s-au făcut şi portrete ale artiştilor din zonă, cum ar fi sculptorul Alexandru Perţa-Cuza. Am avut şi sculptori în tabără, am avut şi debutanţi. S-au executat aproximativ 3 lucrări de fiecare artist, iar la sfârşit, cu lucrările care au fost selectate de Primărie am făcut o expoziţie în holul Casei de Cultură din Târgu Lăpuş, care va rămâne  permanentă. Expoziţia a fost vernisată sâmbătă, 4 iulie”, a arătat artistul plastic Mihai Tirică. Acesta a adăugat: „Atmosfera a fost extraordinară, foarte cordială, prietenească, s-a lucrat mult, s-a învăţat mult. Mai ales cei care au venit prima dată la noi în tabără au fost foarte încântaţi că au învăţat multe şi au văzut multe. Avantajul acestor tabere este că fiecare artist invitat vine cu un bagaj de cunoştinţe, cu un stil propriu, cu o viziune proprie, iar cei din jur se pot inspira. Pot fura meserie unul de la celălalt, dar de fapt nu este un furt, ci este o colaborare foarte strânsă şi foarte fructuoasă”.
Asociaţia „Şainelic” va mai organiza două tabere în perioada următoare: una, la sfârşitul lunii august, în colaborare cu Primăria Seini, iar a doua, la începutul lunii octombrie, la Borşa. Totodată, datorită colaborărilor cu alte organizaţii din ţară, membrii Asociaţiei „Şainelic” sunt invitaţi şi vor participa în această vară la tabere de artă din Sovata, Târgu Mureş şi Negreşti-Oaş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.