Clarificări în cazul exploziei de la Buşag

0
404

Referitor la unele articolele apărute în mass-media cu privire la incidentul produs în data de 8 iulie 2015, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş face următoarele precizări:

• Activităţile de percheziţie efectuate de poliţiştii maramureşeni sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Baia Mare nu au fost întrerupte în cursul zilei de 8 iulie, aşa cum este precizat în unele articole apărute în mass-media.
• Activităţile de percheziţie au început în jurul orei 15 şi nu au fost întrerupte pînă la momentul producerii incidentului. Anterior orei de punere în aplicare a mandatelor de percheziţie, poliţiştii nu au întreprins alte activităţi procedurale la sediul societăţii din localitatea Buşag.
• În legătură cu informaţiile potrivit cărora „doi poliţişti de la trupele speciale ale Inspectoratului de Poliţie Maramureş au primit misiunea să se întoarcă seara pentru a ridica mai multe probe printre care era şi un cazan în care se fierbea alcool… cînd au vrut să-l ridice, cazanul le-a explodat în faţă”, facem precizarea că acestea sînt eronate. Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a producătorului ilegal, în cadrul activităţilor de percheziţie s-au prelevat probe din conţinutul lichidului depozitat în rezervor, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi lucrătorii Biroului Vamal de Interior Maramureş.
• Accidentul s-a produs în momentul în care s-a încercat transportarea unei mici cantităţi de lichid, rămasă depozitată într-un recipient cu capacitatea de 30.000 de litri, aflat în curtea imobilului percheziţionat. În urma exploziei, doi poliţişti ai Serviciului Acţiuni Speciale şi un muncitor, aflaţi în imediata apropiere a recipientului, au suferit vătămări corporale.
• Pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul, s-a dispus constituirea unei echipe de cercetare, formată din specialişti în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care efectuează verificări, la finalizarea cărora vor fi dispuse măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.