Se ridică o biserică nouă în Poiana Botizii

0
502

Locuitorii satului Poiana Botizii sînt oameni cu credinţă în Dumnezeu. Pentru că biserica veche a devenit neîncăpătoare, cu forţe proprii şi cu sprijinul financiar venit din partea celor plecaţi din localitate, dar şi cu ajutorul Consiliului Local şi al Primăriei comunei Băiuţ, primar Mihai Ceteraş, se află în fază finală de construcţie noua biserică ortodoxă cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Preotul Bogdan Chişe, tînărul paroh, ne-a spus: „Lucrările la noul aşezămînt bisericesc au demarat în anul 2010, cînd am obţinut autorizaţia de construcţie şi PSSa Justin a pus piatra de temelie la 26 iunie 2011. În 2012, au început lucrările cu meşteri pricepuţi din comuna Botiza. Biserica are o înălţime de 32 m, o lungime de la altar pînă la pridvor de 19 m, iar lăţimea este la abside de 9 m. Am avut susţinere substanţială de la regretatul dr. Augustin Ilieş, fratele prim-curatorului Florian Ilieş, care a plătit cele două clopote ale bisericii, montate deja într-o clopotniţă din interior. A fost realizată pictura murală, au fost finalizate lucrările la iconostas şi la Sfîntul Altar”.
Pentru accesul credincioşilor la acest nou lăcaş de cult, au fost asfaltaţi 4 km de drum, de la intrarea în sat şi pînă la noua biserică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.