Drepturile Omului răsună la Bastionul Măcelarilor • Atelier de percuţie inedit

0
864

• Atelier de percuţie inedit

Sâmbătă, 18 iulie 2015, între orele 18 şi 22, Team for Youth Association  invită publicul băimărean la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, la un atelier de percuţie inedit. Atelierul va fi susţinut de Jean-Baptiste Manitou, muzico-terapeut, alături de cei prezenţi la eveniment.

Scopul atelierului este familiarizarea participanţilor cu instrumentele de percuţie, lucrul cu acestea, sunetele specifice emise şi asocierea cu diverse elemente din natură sau de altă origine. În cele 4 sesiuni se propun diverse metafore care fac legătura cu scopul, obiectivele, valorile, funcţiile şi dinamica unui grup şi, în particular, cu grupul din care fac parte membrii.
Sesiunile atelierului, denumit de artist „The Treasure of the Sacred Tribe”, sunt: The sounds of the tribe, Tribe spirits, Research of our shaman/new skills/potential/resilience, Heart of the Wiseman.
Atelierul permite cunoaşterea participanţilor prin intermediul sunetelor, identificarea propriei poziţii în grup, poziţionarea faţă de ceilalţi membri ai grupului, identificarea diadelor şi triadelor din grup şi lucrul pe armonizarea cu grupul. Sesiunile pun accent pe abordarea elementelor esenţiale funcţionării unui „trib vechi” şi integrarea acestora în optimizarea funcţionării grupului participant. În sesiuni se abordează conceptul de leadership, facilitând experienţe prin care membrii grupului pot prelua conducerea.
La intrare puteţi expedia o carte poştală unui prieten. Cărţile poştale au fost realizate de către o echipă de 12 voluntari internaţionali, în cadrul proiectului „Carnaval Plus” şi au ca temă drepturile omului.
„Drepturile Omului răsună la Bastionul Măcelarilor” este un eveniment de diseminare în cadrul proiectului „Carnaval Plus”, un Serviciu European de Voluntariat, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus şi implementat de Team for Youth Association în perioada septembrie 2014-mai 2015.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.