A VI-a ediţie a Congresului de Medicină Dentară Transilvania

0
488

Congresul de Medicină Dentară Transilvania se va desfăşura la Cluj-Napoca în acest an, în perioada 8-10 octombrie. Evenimentul se află la a VI-a ediţie.

Stomatologia este domeniul medical în care tehnologiile inovative sunt percepute cu uşurinţă de pacienţi şi actul medical are multiple componente estetice pentru care pacienţii pot opta. În acest sens, cel mai potrivit cadru de perfecţionare pentru specialiştii din domeniul medicinei dentare este un congres de elită cu o tematică adecvată.
Tema generică a acestui congres este „implementarea tehnologiilor inovative în stomatologia românească şi analiza critică a impactului acestui progres asupra ofertei şi asupra cererii de servicii medicala stomatologice”. Vorbind despre nou, despre inovativ şi despre viteza de implementare pe piaţa de servicii a acestor noutăţi, vorbim despre tinerii medici dentişti. Şi aceasta se întâmplă în acest an în Cluj-Napoca, capitală europeană a tineretului.
Accesibilitatea populaţiei la servicii de medicină dentară este una foarte  redusă, din cauza impedimentelor de ordin economic şi legislativ. Acest aspect afectează atât pacienţii, cât şi medicii tineri. Între pacienţii nemulţumiţi de accesibilitatea serviciilor stomatologice şi medicii decepţionaţi există o strânsă corelaţie.
Congresul de Medicină Dentară Transilvania va fi şi o oportunitate de a dezbate şi de a găsi soluţii pentru aceste probleme.  Vor fi lectori la congres, personalităţi recunoscute din România şi din străinătate. Medicii din mediul privat vor face prezentări orale despre munca lor şi despre problemele întâmpinate. La fel ca în anii precedenţi, această secţiune de mare atractivitate şi succes este dedicată predilect tinerilor medici dentişti. Secţiunea legislativă va dezbate modul de finanţare de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a serviciilor stomatologice şi premisele implementării unui program naţional de sănătate orală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.