Este oficial: dispar ştampilele!

0
614

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, dar şi entităţile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate să aplice ştampile pe documentele depuse la instituţiile statului. De asemenea, ştampila nu va mai fi obligatorie nici pe documentele emise în relaţia dintre persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat şi entităţile fără personalitate juridică.

A fost aprobată eliminarea obligativităţii aplicării ştampilei atît declaraţiilor, cererilor şi altor documente depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat, aşa cum sînt definite în Codul civil, precum şi de către entităţile fără personalitate juridică la instituţii sau autorităţi publice, cît şi a documentelor sau altor înscrisuri emise între aceste entităţi sau persoane.
Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public, care vor aplica ştampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent.
• Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice
• Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.
La data intrării în vigoare a ordonanţei se abrogă toate prevederile legale referitoare la obligaţia aplicării ştampilei pentru persoane fizice, firme şi entităţi fără personalitate juridică. Pentru a deveni operaţională, mai trebuie să aşteptăm publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.