La Şuior. Activităţi preventiv-educative desfăşurate de jandarmii montani

0
515

Jandarmeria Maramureş a demarat, pe timpul vacanţei de vară, o campanie preventiv-educativă intitulată „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”. În cadrul acesteia, în staţiunea turistică Şuior, celor 41 de copii preşcolari din judeţul nostru, jandarmii le-au prezentat aspecte referitoare la regulile de conduită în zona montană, materialele de alpinism din dotarea jandarmilor montani, reguli ce trebuie respectate pentru protejarea mediului, modul de păstrare a alimentelor pe timpul deplasărilor montane, pericole la care se expun în timpul drumeţiilor, orientarea după indicii din natură, modul de semnalare a prezenţei animalelor periculoase, reacţia acestora la contactul cu oamenii etc.

În Baia Mare

Echipajele de jandarmerie de pe raza municipiului Baia Mare, în perioada 13-17 iulie, au surprins şi sancţionat mai multe persoane care au încălcat  prevederile legale, fiind aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale însumînd peste 7.000 lei.

Apelare nejustificată la “112”

Joi, în jurul orei 23.30, jandarmii au sancţionat contravenţional cu avertisment scris, un bărbat, în vîrstă de 58 ani, F.S., din Baia Mare, care a alertat în mod nejustificat organele de ordine prin intermediul SUAU „112”. Acesta şi-a justificat fapta, motivînd că ar fi avut un conflict cu fiul său, fapt care nu s-a confirmat.

Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Joi noaptea spre vineri, în jurul orei 2.00, un echipaj s-a deplasat la un imobil situat pe strada Saturn, unde o persoană deranja liniştea locatarilor prin muzică la intensitate ridicată. Aici, a fost identificat S.I., 55 de ani, din Baia Mare, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru faptul că a refuzat să ofere relaţii pentru stabilirea identităţii sale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.