La Poienile de Sub Munte, trei tineri din Mehedinţi, surprinşi cu ţigări de contrabandă

0
962

• 4.820 de pachete, în valoare de 42.600 lei
• autoturismul a fost reţinut

Joi, 16 iulie, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 24, poliţiştii de frontieră din Poienile de Sub Munte au fost anunţaţi de către o patrulă din Valea Vişeului, care efectua o misiune în comun cu lucrători din cadrul IPJ Maramureş, despre faptul că şoferul unui autoturism, marca BMW, nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuîndu-şi deplasarea în mare viteză către localitatea Leordina.
Poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea autoturismului, care a fost identificat pe un drum forestier din zonă şi oprit pentru control, ocazie cu care s-a constatat că în maşină se aflau trei persoane, de sex masculin, Ionuţ A., 21 de ani, Cosmin G., 21 de ani şi Adrian C., 31 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Mehedinţi.
La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea zonei, în apropiere fiind descoperite 10 colete care conţineau ţigări.
Cei trei tineri, împreună cu autoturismul şi coletele cu ţigări, au fost duşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 4.820 de pachete, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 42.600 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.
Persoanele în cauză sînt cercetate pentru săvîrşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, trans­portul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vînzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscînd că acestea provin din contrabandă sau sînt destinate săvîrşirii acesteia, la finalizarea cazului urmînd a se lua toate măsurile legale ce se impun.
Totodată, autoturismul folosit pentru transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.