Antrenorul Barcelonei, Xavier Pascual, antrenează în… Baia Mare

0
589

La iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş, Academia Minaur şi HCM Baia Mare au reuşit să-l convingă pe fostul handbalist Xavier Pascual Fuertes, actualmente antrenor al echipei de handbal FC Barcelona, cîştigătoarea Ligii Campionilor în acest an, să susţină cursuri cu antrenorii de la grupele de copii şi juniori ale Academiei Minaur şi HCM Baia Mare, dar şi antrenamente deschise alături de tinerii handbalişti. Timp de trei zile, Xavier Pascual Fuertes va avea discuţii tehnice cu antrenorii băimăreni şi şedinte cu echipele de copii şi cu cele de seniori, încercînd să dezvăluie o parte din secretele succesului uneia dintre cele mai titrate echipe de handbal din lume, FC Barcelona.
Luni, înainte de primul antrenament, Xavier Pascual, primarul Cătălin Cherecheş şi Vasile Viman, preşedintele Academiei Minaur au susţinut o conferinţă de presă. Primarul Cătălin Cherecheş şi-a exprimat convingerea că „această primă vizită a tehnicianului spaniol este un prim pas într-o colaborare mai amplă, cu scopul de a obţine informaţii organizatorice, dar şi tehnice şi tactice de la reprezentantul unuia dintre cele mai mari şi mai bine organizate cluburi din lume”.
Ieri, Pascual a condus antrenamentul unei grupe de juniori din cadrul Academiei de Handbal Minaur şi antrenamentul vice-campioanei României, HCM Baia Mare.

Cristina Neagu s-a antrenat în… Baia Mare

Ar fi un vis prea frumos ca una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii să evolueze la echipa noastră. Dar cum nimic nu este imposibil, pînă atunci, vă spunem că cea mai bună handbalistă din România, Cristina Neagu, s-a antrenat, ieri, alături de fetele de la HCM Baia Mare. Aflată în Maramureş, în vizită la prietena sa Patricia Vizitiu, Cristina a profitat de moment şi s-a pregătit în compania vicecampioanelor.
Cristina Neagu a cîştigat, în acest an, Liga Campionilor cu ZRK Buducnost Podgorica şi mai are în palmares două titluri de campioană a Muntenegrului, în 2014 şi 2015, alte două titluri de campioană a României, în 2010 şi 2013, o medalie de bronz la Campionatul European, o alta la Mondialul de Junioare şi un argint la Europenele de Junioare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.