La Tg. Lăpuş, pichetul de pompieri – în sprijinul cetăţenilor

0
897

Subunitatea de pompieri militari din Tîrgu Lăpuş, comandant cpt. Radu Bodea, are repartizat un raion de intervenţii de cca. 978 km pătraţi, care cuprinde oraşul Tg. Lăpuş cu cele 13 sate aparţinătoare acestuia, 8 comune, 36 de sate, cu un număr total de 9.851 de gospodării şi o populaţie de 34.846 de locuitori. Evident că şi dotările sînt pe măsură: o ambulanţă de prim-ajutor de Tip-93, o maşină APCAAT, pregătită non-stop cu apă şi spumă, o alta AFPMII cu apă şi accesorii pentru descarcerări, o Dacia utilizată la deplasări şi o  maşină SMURD, echipată cu tot „arsenalul” necesar şi însoţită de oamenii de la comandă. Recent, prin grija ISU Maramureş, subunitatea a primit şi un  autoturism Dacia „Duster”, care are tot ce este necesar pentru intervenţii, mai ales la incendiile de vegetaţie.
Pe parcursul anului 2015, Pichetul a fost solicitat la  25 de intervenţii, respectiv 18 incendii, 4 la alimentări cu apă potabilă, o asigurare PSI, la o alunecare de teren şi un transport al unui accidentat. Alimentarea cu apă se asigură din satul Dobric. Incendiile s-au produs în satele Rogoz, Larga, unde a ars o casă cu 3 camere, şi Preluca Veche. Sursele acestor incendii le-au constitut focurile de la sobe sau de la sursele de curent electric.
Pompierii sînt întotdeauna alături de semenii lor, în uniforme sau în haine civile, în tura de serviciu sau în timpul liber, asigurînd climatul de securitate al comunităţilor – a conchis plutonierul Gheorghe Vasc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.