Două infracţiuni rutiere şi 12 permise reţinute

0
839

– dosare penale pentru conducere cu permisul suspendat şi sub influenţa băuturilor alcoolice –

Poliţiştii rutieri au efectuat activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe principalele artere de circulaţie din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat două infracţiuni rutiere. Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut 12 permise de conducere, majoritatea pe raza municipiului Baia Mare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.
• În Tăuţii-Măgherăuş, o femeie, în vîrstă de 47 de ani, din Culcea, a fost depistată conducînd un autoturism în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
• La Borşa, un tînăr, de 24 de ani, din Moisei, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Autoturism urmărit internaţional, identificat în Lăpuş

Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat, pe raza localităţii Lăpuş, un autoturism care face obiectul unei semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Autoturismul, care era căutat de autorităţile italiene din luna mai 2013, a fost predat, în custodie, persoanei în posesia căreia a fost găsit, o femeie, de 72 de ani, din Lăpuş. Ea a declarat că vehiculul a fost cumpărat de la fiul ei, domiciliat în Italia.
Verificările sînt continuate prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în vederea clarificării situaţiei juridice a vehiculului.

Pieton accidentatla Vişeu de Sus

Marţi, 21 iulie, la ora 11, o tînără, de 24 de ani, din Moisei, care conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure şi a surprins şi accidentat un pieton, de 72 de ani, din Vişeu de Sus, care se afla în spatele autoturismului. Acesta a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
Atît conducătoarea auto, cît şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nici unul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Autoaccidentare la Botiza

Marţi dimineaţă, la ora 05.30, poliţiştii din Botiza au fost sesizaţi, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că, în locul numit „Pe maluri”, de pe raza comunei, un bărbat s-a răsturnat în timp ce conducea un tractor cu remorcă. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că bărbatul, localnic, în vîrstă de 50 de ani, s-a răsturnat în timp ce traversa un taluz de pămînt. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a bărbatului, care a fost transportat la spitalul din Sighetu Marmaţiei şi apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.
Din cauza leziunilor suferite, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.