24 iulie – Ziua Poliţiei de Frontieră Române

0
603

– 334 de poliţişti au fost avansaţi în grad –
În data de 24 iulie 2015, Poliţia de Frontieră Română a aniversat 151 ani de existenţă instituţională. În Maramureş, momentul a fost marcat la Sighetu Marmaţiei prin avansarea la termen şi înainte de termen, pentru merite deosebite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a 334 de poliţişti de frontieră.
La eveniment au participat Prefectul Judeţului Maramureş – Anton Rohian, Prefectul Judeţului Satu Mare – Avram Eugeniu, Delegaţia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, condusă de general-maior Volodymyr Pleşko, Delegaţia Poliţiei Ungare, condusă de general de brigadă Jozsef Farkaş.
Ziua de 24 iulie este un simbol în viaţa poliţiştilor de frontieră. Este momentul în care cele două regimente ale Moldovei şi Ţării Româneşti, cu atribuţii la frontiere, s-au unificat.
Ca în fiecare an, la data de 24 iulie, instituţia îşi aniversează ziua, recunoscîndu-şi şi cinstindu-şi, astfel, înaintaşii, pentru eroismul şi devotamentul lor faţă de ţara şi poporul român. Astfel, 20 ofiţeri, din Satu Mare – 3, Maramureş – 14, Suceava – 3 şi 44 agenţi, din Satu Mare – 8, Maramureş – 20, Suceava – 16 au fost avansaţi înainte de termen, la gradul profesional următor, pentru rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
Totodată, au fost avansaţi la termen, la gradul profesional următor, 24 de ofiţeri, din Satu Mare – 5, Maramureş – 8, Suceava – 11 şi 246 agenţi de poliţie din Satu Mare – 136, Maramureş – 64 şi Suceava – 46.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.