În Baia Mare – Un englez a fost înjunghiat pentru că a furat o bicicletă

0
621

– el se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihotrope –
Sîmbătă dimineaţa, la ora 6.30, un băimărean a sesizat poliţia despre faptul că, în jurul orei 6, în faţa unui local public din Piaţa Păcii, din municipiul Baia Mare, a avut o altercaţie cu un cetăţean englez, care l-a lovit şi i-a sustras bicicleta. Întrucît, din primele verificări, a reieşit că cetăţeanul străin ar putea fi rănit, o patrulă de siguranţă publică s-a deplasat la Spitalul Judeţean Baia Mare şi l-a găsit la Unitatea Primire Urgenţe.
În încercarea de a se sustrage verificărilor poliţiştilor, cetăţeanul străin a părăsit unitatea medicală la volanul unui autoturism şi a fost depistat ulterior pe strada Şcolii. El a fost condus la sediul poliţiei în vederea continuării investigaţiilor. În urma controlului autoturismului, în port­bagaj a fost găsită bicicleta reclamată sustrasă.
Cetăţeanului străin i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi consumului de substanţe interzise. Rezultatele analizelor au relevat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihotrope.
Atît partea vătămată, cît şi bănuitul au fost examinaţi medico-legal şi s-a constatat că băimăreanul necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar cetăţeanul străin tot 2-3 zile.
Bicicleta, în valoare de 1.200 lei, a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.
Cercetările continuă faţă de cetăţeanul străin, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire, furt, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar urmărirea penală va fi extinsă şi cu privire la alte infracţiuni, dacă probatoriul administrat va evidenţia elemente noi.

Minor din Bacău, cercetat pentru furturi de biciclete

Investigaţiile efectuate de poliţiştii din Tăuţii-Măgherăuş, cu privire la un furt de bicicletă, au dus la identificarea unui minor, de 17 ani, din comuna Negri, sat Poiana, judeţul Bacău, bănuit de comiterea faptei.
Acesta, în 9 iulie a.c., a sustras o bicicletă, în valoare de 300 lei, lăsată neasigurată în faţa locuinţei părţii vătămate, situată în satul Nistru. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au recuperat alte patru biciclete, ce au fost sustrase, în ultima perioadă, de pe raza municipiului Baia Mare.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Un tînăr de 27 de ani, din Poienile de sub Munte urmărit din 2014, a fost prins de poliţiştii maramureşeni

Sîmbătă, 25 iulie, poliţiştii Biroului Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Satu Mare, pe numele unui tînăr, de 27 de ani, din Poienile de sub Munte. Acesta a fost condamnat la opt luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea. El figura urmărit naţional din data de 13 noiembrie 2014. Tînărul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare, unde îşi va executa pedeapsa.

Ţigări de contrabandă, transportate cu microbuzul

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Cavnic, cu sprijinul colegilor de la Secţia 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag, au oprit pentru control un microbuz ce efectua transport public de persoane. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în mijlocul de transport o sacoşă, în care se aflau 250 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, despre care şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă. El a precizat că sacoşa i-a fost încredinţată de o femeie, din Breb, pentru a fi transportată pînă în Cavnic, unde va fi ridicată de o altă persoană.
În urma activităţilor de investigare efectuate, poliţiştii au identificat cele două persoane, care sînt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

Amenzi de 3.500 lei şi bunuri confiscate

În localităţile Săcălăşeni şi Mireşu Mare, poliţiştii de ordine publică au efectuat controale pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Ei au legitimat 20 de persoane şi au verificat 9 societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.500 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 700 lei, pentru care deţinătorii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.