Captură record de heroină în Vama Petea

0
556

– 333 de kg într-o singură zi –

Circa 170 de kg de heroină au fost descoperite, marţi, într-un TIR, înmatriculat în Vîlcea, care încerca să iasă din ţară prin vama Petea, judeţul Satu Mare. Potrivit unor surse, drogurile erau ascunse într-un rezervor dublu, modificat. Este cel mai mare transport de droguri, din ultimii ani, descoperit aici. Aceasta a fost prima informaţie venită, marţi seara, pe fluxurile de ştiri, însă DIICOT, printr-un comunicat, face „lumină” şi mai multă în acest caz. Iată, sintetic, despre ce este vorba:
La data de 28 iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au capturat cantitatea de 333 kg heroină, ce era disimulată în rezervoarele a două autotrenuri.
În cauză, există suspiciunea că, în perioada aprilie – iulie 2015, inculpaţii Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvîrşirii de infracţiuni privind traficul intern şi internaţional de droguri de mare risc (heroină).
Ca mod de operare s-a reţinut că inculpaţii au efectuat transporturi de droguri pe mai multe rute, din Ucraina şi Turcia, spre Europa de Vest, cu tranzitarea României, sub paravanul unor societăţi comerciale ce deţin autocamioane înmatriculate în România şi în care erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor.
Din probele administrate a rezultat că inculpaţii au procurat cantitatea de aproximativ 333 kg heroină din Ucraina, pe care au disimulat-o în rezervoarele a două autotrenuri, intenţionînd să transporte drogurile spre Vestul Europei, cu tranzitarea României. Cele două autotrenuri au ieşit din România, prin PTF Siret, la data de 17 iulie, cu destinaţia  Ucraina, conduse de către inculpaţii Săman George-Solomon respectiv Sincar Huseyn (cetăţean turc). Inculpaţii Yigit Hakan şi Saman Gerge-Solomon au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile, care au preluat cele două autrenuri din Ucraina şi le-au introdus în România.
La data de 24 iulie, autotrenul condus de către suspectul G.M a intrat în România prin PTF Siret şi, ulterior, s-a deplasat pe teritoriul României pînă la PTF Petea unde, la data de 28 iulie, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului.
La data de 27 iulie, autotrenul condus de către suspectul D. I. a intrat în România prin PTF Siret şi, ulterior, s-a deplasat pe teritoriul României pînă în Bistriţa, unde, la data de 28 iulie, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul capului tractor.
Potrivit raportului preliminar de constatare tehnico-ştiinţifică a rezultat că, din cele două autotrenuri, a fost găsită şi ridicată cantitatea totală de 333 kilograme heroină. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 40 milioane euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.