Activităţi preventiv-educative desfăşurate de jandarmii montani

0
408

În continuarea campaniei preventiv-educative intitulată „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”, în staţiunea turistică Cavnic, jandarmii montani au desfăşurat activităţi specifice cu un grup de 24 de copii.
Tabăra de vară SuperSki Cavnic, formată din copii cu vîrste cuprinse între 7 şi 14 ani, din Bucureşti, a petrecut cîteva ore în compania jandarmilor montani, care le-au prezentat copiilor reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, măsuri întreprinse în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fîntîni şi văi de munte.
De asemenea, copiii s-au arătat interesaţi şi au fost instruiţi de către jandarmi privind acordarea primului ajutor şi metodele de transportare a persoanei accidentate, dar şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, precum şi pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte.
Copiii au fost informaţi cu privire la diferite procedee şi tehnici de supravieţuire în mediul montan, precum şi orientarea în teren după indicii din natură, modul de semnalare a prezenţei animalelor periculoase, reacţia acestora la contactul cu oamenii. Prin prezenţa jandarmilor în mijlocul elevilor din taberele de vară, se urmăreşte crearea  unui „model de conduită”, concomitent cu transmiterea îndemnului de a urma o carieră de jandarm.
Campania preventiv-edu­cativă „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” continuă  pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întîlniri, atît cu elevi din judeţul nostru, cît şi cu cei care se află în tabere organizate şi sînt în vizită în Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.