Urmărit, prins de poliţişti

0
538

Un bărbat dat în urmărire, întrucît se sustrăgea executării măsurii arestului preventiv pentru comiterea unei infracţiuni de natură judiciară, a fost prins de poliţişti.
Un echipaj de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Vişeu de Sus a depistat un tînăr de 18 ani din localitate, pe numele căruia era emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta se sustrăgea executării măsurii dispuse de instanţă, în data de 10 iunie a.c., pentru comiterea infracţiunii de tîlhărie, şi era urmărit naţional şi internaţional.
Tînărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care aduc atingere ordinii, liniştii publice şi bunelor moravuri, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.
Au fost legitimate 112 persoane şi au fost controlate cinci societăţi comerciale. Pentru neregulile constatate, participanţii la acţiune au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 740 de lei şi au fost puse în aplicare două mandate de aducere.
Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii sigheteni au verificat şi 12 persoane aflate sub control judiciar.
Pentru verificarea modului de valorificare de către producătorii agricoli – persoane fizice – a produselor agricole, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au verificat 75 de producători agricoli aflaţi în cele cinci pieţe din municipiul reşedinţă de judeţ.
În timpul acţiunii, poliţiştii au constatat încălcări ale normelor legale care guvernează domeniul, iar pentru corectarea comportamentelor ilicite au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale producătorilor agricoli care nu au afişat etichetele de produs la locul de vînzare sau care au desfăşurat activităţi de valorificare a produselor agricole fără a deţine atestat de producător.
Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere şi pentru combaterea cauzelor generatoare ale acestora, poliţiştii din municipiul Baia Mare şi oraşul Tăuţii Măgherăuş au acţionat în zonele de responsabilitate pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie.
Pentru aceasta, ei au verificat mijloacele de transport ce se deplasau pe drumurile publice, iar pentru neregulile constatate au aplicat 97 sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 26.000 de lei.
Totodată, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Bănuiţi de furt, prinşi la scurt timp de la comiterea faptei

Un bărbat din Budeşti a sesizat poliţia că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi i-au furat 1.000 de lei.
Poliţiştii s-au deplasat imediat la locuinţa reclamantului care a declarat că hoţii au comis fapta în timp ce el era plecat de acasă. De asemenea, acesta le-a spus poliţiştilor că vecinii săi au observat în apropierea locuinţei sale două femei şi un copil, care au plecat din zonă cu un autoturism.
Pentru depistarea acestora, au fost alertate echipajele de poliţie de la toate structurile învecinate, iar autoturismul în cauză a fost identificat în trafic şi oprit pe raza localităţii Cavnic, la volanul acestuia aflîndu-se un bărbat din municipiul Baia Mare. În maşină se mai aflau patru persoane, respectiv un tînăr şi cele două femei şi minorul, toţi din judeţul Sălaj.
Poliţiştii au constituit dosar penal şi desfăşoară activităţi de urmărire penală  sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Prinşi în flagrant în timp ce încercau să sustragă motorină

Un echipaj de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, în timp ce efectua serviciul de patrulare intercomunală, a prins în flagrant trei persoane care intenţionau să sustragă carburant de la un utilaj greu folosit la amenajarea unor drumuri pe raza comunei Fărcaşa.
Bănuiţii, trei tineri în vîrstă de 19, 21 şi 25 de ani, toţi din Fărcaşa, au fost depistaţi într-un autoturism parcat în apropierea unui utilaj folosit la tasarea drumurilor, pe un drum pietruit, la ieşirea din localitatea Sârbi.
În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în port­bagajul maşinii mai multe recipiente din plastic şi metal şi două furtunuri ce emanau miros de combustibil.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că cei trei aveau intenţia de a sustrage motorină din rezervorul utilajului.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Condamnat pentru furt, a ajuns după gratii

Poliţiştii Biroului Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Baia Mare. Ei au identificat un băimărean de 22 de ani care a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare pentru executarea pedepsei privative de libertate care i-a fost aplicată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.