Timothy Buchanan şi Andrei Iurea, pentru prima oară în tricoul campioanei României

0
527

Cu ocazia meciului de sîmbătă din cadrul etapei a patra a Cupei Regelui, contra formaţiei Steaua Bucureşti (29-14), sub culorile echipei noastre au debutat doi din cei patru ultim veniţi. În atare condiţii, secundul Vasile Lucaci l-a introdus încă din startul partidei pe flankerul de 28 de ani de origine australiană Timothy Buchanan, acesta fiind înlocuit la pauză cu fijianul de 110 kg, Sean Morrell. Cel de-al doilea debutant al zimbrilor, Andrei Iurea, originar din Târgu Frumos (Iaşi), a fost introdus în joc încă din minutul trei, atunci cînd l-a înlocuit temporar pe Paul Ailenei. Pe lîngă debutul său la echipa sa de club, închizătorul australian bifează şi primul joc în Europa, CSM Ştiinţa Baia Mare fiind primul său club unde s-a legitimat. Mai mult, Timothy este al şaptelea jucător ce activează în campionatul intern românesc, fiind coechipier cu centrii John Leiataua şi Giorgio Phillips, precum şi cu mijlocaşul la grămadă Nigel Genia.

Declaraţii la final de partidă

Vasile Lucaci, antrenor secund CSM Ştiinţa Baia Mare: „A fost un meci calitativ bun. După cum aţi observat, am avut doi debutanţi în echipă, Iurea şi Buchanan, ambii integrîndu-se în doar două săptămîni foarte bine sistemului nostru de joc. Sigur că au mai fost greşeli, inerente după o pauză atît de lungă, însă este foarte bine că băieţii noştri au avut poftă de joc şi au respectat întocmai planurile de joc. Bineînţeles, întotdeauna sînt orgolii, însă este important să se rămînă în limita fair-play-ului. Steaua stă în momentul de faţă la jocul rezultatelor. Dacă noi vom bate pe Cluj, iar Steaua la rîndul ei se va impune în faţa formaţiei de pe Someş, nu văd cum ar putea rata accederea în semifinale”.

Constantin Ene, căpitanul CSM Ştiinţa
Constantin Ene, căpitanul CSM Ştiinţa

Constantin Ene, căpitan CSM Ştiinţa Baia Mare: „A fost un meci foarte greu, ţinînd cont de faptul că a fost primul meci. A fost şi o căldură foarte mare. Ca atare, am încercat să punem în practică tot ceea ce am exersat săptămînile acestea. Ne pregătim tare pentru campionat. Nu tare ne interesează Cupa Regelui, însă ne bucurăm că am cîştigat şi oricum rămîne un obiectiv cîştigarea acestui trofeu. O victorie cu Steaua ne creează un avantaj moral. I-am învins anul acesta în două meciuri, însă mai rămîne să jucăm o dată, în SuperLigă, la ei acasă. Nu contează cu cine cădem în semifinale, noi vom merge doar să cîştigăm”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.