Se pregăteşte a XI-a ediţie a Taberei Internaţionale de Artă şi Solidaritate de la Deseşti

0
805

În perioada 16-23 august, la Deseşti va avea loc cea de-a XI-a ediţie a Taberei Internaţionale de Artă şi Solidaritate, organizată de Parohia Ortodoxă Deseşti (preot paroh, Ioan Ardelean) şi Fundaţia “Hope and Homes for Children”.
Tabăra îşi propune să aducă un suflu de iubire şi înţelegere copiilor instituţionalizaţi, prin favorizarea unei relaţii de mentorat între aceştia şi artiştii plastici. Prin intermediul artei, al picturii în special, copiii sunt încurajaţi să se exprime, să dezvolte încredere în ei înşişi şi în cei de lângă ei, să crească armonios, în ciuda greutăţilor pe care le întâmpină şi a lipsei dragostei părinteşti. De data aceasta, vor participa la tabără aproximativ 40 de copii instituţionalizaţi, alături de circa 30 de copii din comunitate. De asemenea, vor fi invitaţi aproximativ 50 de artişti plastici, nu doar din ţară (Iaşi, Bacău, Curtea de Argeş, Vaslui, Galaţi), ci şi din străinătate (Anglia, Ungaria, Ucraina).
tabara_107Deschiderea taberei va avea loc duminică, 16 august, seara, la Biserica “Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Deseşti. În următoarea seară, la Palatul Culturii din Sighetu Marmaţiei, va avea loc vernisajul expoziţiei retrospective care va cuprinde cele mai frumoase lucrări nevândute, realizate în 10 ani de tabără. (La finalul fiecărei ediţii se organizează o licitaţie cu lucrările realizate, iar fondurile obţinute sunt folosite în beneficiul copiilor). Pe tot parcursul acestei ediţii vor avea loc prezentări teortice şi ateliere de icoane pe sticlă, icoane pe lemn şi pictură de şevalet. “Una dintre zile ne dorim să o petrecem sub Cresta Cocoşului, unde pictorii s-ar bucura de o perspectivă a Depresiunii Maramureşului. De asemenea, vom mânca gulaş şi balmoş pregătite la o stână de sub Creasta Cocoşului”, a precizat pr. Ioan Ardelean. Tabăra se va închide tot la Sighetu Marmaţiei, unde duminică, 23 august, la Muzeul de Etnografie, va avea loc expoziţia de final.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.