Baia Mare reprezintă România în cursa pentru The City People Light Award

0
333

Proiectul „Reabilitarea Pieţei Cetăţii” din Baia Mare este singurul din România aflat în cursa pentru premiul „People Choice Award – The city.people.light.award 2015”. Alături de România mai figurează în listă proiecte din Norvegia, Franţa, Irlanda, Danemarca, Taiwan, Olanda, Spania, Marea Britanie, Coreea de Sud, Italia, şi Suedia. În total, 17 proiecte de iluminare urbană care îşi propun să umanizeze spaţiul urban prin lumină şi să crească standardul de confort din oraşe. În perioada 3 august – 4 septembrie 2015, internauţii sunt invitaţi să voteze proiectul favorit la adresa www.peoplechoiceaward.eu. Fiecare proiect apare aici sub forma unei imagini, cel băimărean fiind ilustrat de Turnul Sfântul Ştefan. Pentru a vota, trebuie să faceţi click pe „Read more”; se deschide o nouă fereastră, în care apare o bulină, pe care trebuie să faceţi click pentru a vă exprima această opţiune.
Tot în această fereastră apar, alături de imagini, câteva date în limba engleză referitoare la proiectul din Piaţa Cetăţii, de unde aflăm că cea care s-a ocupat de lightning design este arhitectul băimărean Ildiko Mitru. „Proiectul este parte a masterplanului care a luat startul în 2005 şi este o componentă culturală a întregii reconstrucţii a centrului oraşului Baia Mare. Scopul proiectului a fost să readucă în prim plan memoria celui mai important monument al oraşului, Biserica Sfântul Ştefan, care este legată de naşterea oraşului Rivulus Dominarum. Lumina creează o ambianţă care pune în valoare clădiri, arbori, alei, punând accentul pe principalele obiective ale ansamblului, Turnul Ştefan, ruinele Bisericii Sfântul Ştefan şi ale celorlalte două biserici descoperite cu această ocazie, Biserica Sfânta Ecaterina şi Biserica Sfântul Martin”.
Până ieri dimineaţă, Baia Mare avea peste 12.500 de voturi, situându-se pe locul al II-lea, după Spania (Mellila, cu Cetatea Victoria), cu peste 15.550 de voturi. Celelalte proiecte sunt, din punctul de vedere al voturilor, mult în urmă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.