Bursele pentru jurnalism cultural

0
402

Până în data de 15 august, jurnaliştii profesionişti, bloggerii, jurnaliştii online, dar şi studenţii la jurnalism şi ştiinţele comunicării, pot depune subiecte de articole pe teme culturale la concursul ”Bursele pentru jurnalism cultural Baia Mare 2021 – ediţia I”, lansat de Municipiul Baia Mare şi Fundaţia Baia Mare 2021. Scopul acestei iniţiative este să sprijine atât financiar, cât şi profesional, jurnaliştii şi autorii români de non-fiction din judeţul Maramureş care pot să identifice, să documenteze şi să dezvolte proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe teme culturale. Concursul constă în propunerea unor subiecte culturale relevante în contextul candidaturii pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021, care vor fi trimise via mail la media2021@baiamare.ro până la data de 15 august 2015. Concursul este deschis atât jurnaliştilor profesionişti şi studenţilor la jurnalism şi ştiinţele comunicării, cât şi bloggerilor sau jurnaliştilor online. În urma jurizării, propunerile câştigătoare ale jurnaliştilor profesionişti, ale bloggerilor sau ale jurnaliştilor online vor beneficia de cinci burse în valoare de 2.000 lei fiecare. De asemenea, se vor acorda burse de câte 1.000 lei fiecare pentru maximum 10 participanţi care sunt studenţi la facultăţi de profil (jurnalism şi ştiinţele comunicării) şi ale căror propuneri vor fi selectate ca fiind câştigătoare. În afara susţinerii financiare, câştigătorii vor beneficia de participarea gratuită la conferinţa internaţională pe teme jurnalistice „The Power Of Storytelling” (9-10 octombrie, Bucureşti). Sumele acordate au ca scop sprijinirea iniţiativelor jurnalistice temeinice, ce presupun documentare şi un proces de lucru amplu, care depăşeşte capacitatea normală a redacţiilor sau blogurilor. Concursul este deschis atât jurnaliştilor profesionişti, cât şi bloggerilor sau jurnaliştilor online, dar şi studenţilor la facultăţi de profil.
În perioada 6-15 august, participanţii vor depune în concurs subiecte de articole pe teme culturale care necesită documentare prealabilă amplă, interviuri sau deplasări. Câştigătorii vor fi anunţaţi în termen de o săptămână de la închiderea concursului. Termenul limită pentru realizarea şi publicarea materialelor este 20 septembrie. Genurile acceptate în concurs sunt: reportaj, anchetă, portret, reportaj multimedia. Acordarea burselor este condiţionată de publicarea materialului propus şi acceptat în cadrul concursului de proiecte până la data de 20 septembrie 2015.
Propunerile transmise la media2021@baiamare.ro până la data limită 15 august trebuie să conţină: – Scurtă descriere a subiectului; – Trei argumente pentru importanţa subiectului în context local şi în contextul candidaturii oraşului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021; – Enumerare sumară a surselor şi persoanelor ce urmează să fie intervievate sau a destinaţiilor care vor fi atinse în munca de cercetare; – Descriere estimativă a produsului media rezultat (format, dimensiuni, genul materialului).
Juriul va fi constituit din următorii membri: Cristian Lupşa, editor Decât O Revistă, profesor de scriere creativă şi organizator de conferinţe de specialitate, Cristian China Birta, blogger şi speaker pe teme de comunicare, Michael Bird, jurnalist specializat în regiunea Mării Negre, producător de documentare. Juriul va fi susţinut şi completat de scriitorul Marian Ilea. (v.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.