În parcurile din Sighetu Marmaţiei – acţiune de deratizare şi dezinsecţie

1
674

Parcurile de municipiul Sighetu Marmaţiei au fost suspuse unui ample acţiuni de deratizare şi dezinsecţie. Serviciul Public de Gospodărire Urbana a demarat această activitate pentru a reduce riscul evenimentelor neplăcute provocate de căpuşe şi ţânţari, dar şi de invazia şobolanilor în locurile de agrement din Sighet. Acţiunea se desfăşoară în fiecare an  pe perioada verii, când atacurile insectelor iau amploare. Pentru a evita din timp aceste situaţii, s-a apelat la o firmă specializată, care a folosit produse profesionale. Substanţele folosite nu sunt dăunătoare nici pentru om şi nici pentru animale. Au fost amplasate în parcuri şi peste 40 de cutii cu otravă pentru şobolani şi alte rozătoare.  De asemenea, au fost afişate avertizări pentru populaţie prin diferite afişe lipite pe stâlpii de iluminat din parcuri, prin care oamenii sunt înştiinţaţi asupra faptului că s-a efectuat acţiunea de deratizare în zonă.

1 COMENTARIU

 1. Trei ţânțari și-o rozătoare nu mai sunt de ieri, sub Soare!
  Florentin NĂSUI
  Trei ţânțari și-o rozătoare nu mai sunt de ieri, sub Soare, că-au venit niște băieți, cu furtunuri și găleți, de stropesc prin parc mascați, să nu fie intoxicați.
  Dar nici urmă de țânțari, nici de rozătoare mari, că de foame și căldură au murit sub arătură.
  Doar vreo doi sau trei țânțari, rătăciți printre arțari, n-au căzut dezinsectați, ci de-o pasăre păpați, iar o rozătoare mică n-a scăpat de o pisică!
  Acţiunea de deratizare şi dezinsecţie continuă prin parcurile asfaltate din municipiul Sighetu Marmaţiei, pentru a reduce cu 10 la sută înțepăturile de căpuşe şi ţânţari, dar şi invazia şobolanilor în locurile de agrement. Alungate din parcuri, zburătoarele așteaptă noaptea, la ferestre!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.