Municipiul Baia Mare ar putea prelua capela Tanatorio

3
4959

Primarul vrea din partea administratorilor de cimitire corectitudine în relaţia cu cetăţenii

Aleşii locali băimăreni s-au reunit luni, 10 august, în şedinţă extraordinară convocată de primarul Cătălin Cherecheş. Pe lângă proiectele de pe ordinea de zi, aleşii locali şi-au dat acordul, în unanimitate, pentru ca administraţia locală să participe la licitaţia care vizează preluarea administrării capelei Tanatorio. Firma SC Dewman Invest SRL, care a deschis cimitirul în luna iunie 2011, pe un teren pus la dispoziţie de către municipalitate, a intrat în faliment. Administraţia locală are două variante în acest moment pentru a obţine dreptul de administrare a acestui cimitir situat la ieşirea din oraş.

Catalin CherechesCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Societatea care a construit acolo acest spaţiu, capelă dotată la toate standardele europene, a intrat în faliment. S-au făcut toate procedurile legale şi există două variante: o variantă de ofertă directă care va fi supusă aprobării adunării creditorilor cu pact de supraofertare sau o altă variantă de achiziţie prin participarea la licitaţie. Toate aceste lucruri pentru a putea să oferim acolo servicii complete, atât pentru locurile de veci, cât şi pentru serviciile mortuare din acest cimitir”.

Firma care administează Tanatorio are datorii la bugetul local

Bunurile de la capela Tanatorio au fost evaluate, la data intrării în faliment, la aproape două milioane şi jumătate de euro. Însă societatea are şi datorii înregistrate către bugetul local, care depăşesc o jumătate de milion de euro. „Clădirea este la un preţ de 2.383.526, iar bunurile mobile la 42.555. Municipiul Baia Mare are de recuperat aproape 680.000 de euro, bani care ar putea fi scăzuţi din acest preţ. Propunerea mea ar fi să nu facem nicio ofertă directă pentru că sumele mi se par relativ mari, evaluarea bunurilor mi se pare relativ ridicată. Cred că participarea la licitaţie şi faptul că există posibilitatea de scădere a preţului, în cazul în care nu se adjudecă, poate să fie soluţia şi legală şi eficientă din punct de vedere financiar”, a mai spus primarul Cătălin Cherecheş. Consilierii si-au dat în unanimitate acordul de principiu pentru participarea la licitaţie, urmând ca la viitoarea şedinţă a Consiliului Local să fie adoptată o hotărâre în acest sens.

Primarul îşi doreşte mai multă ordine şi implicare şi de la administratorii celorlalte cimitire din Baia Mare

Cătălin Cherecheş va face o informare la viitoarea şedinţă a Consiliului Local, legată de modul în care sunt administrate celelalte cimitire din oraş. Primarul a mai spus că îşi doreşte ca toate cultele religioase care doresc un parteneriat cu municipalitatea şi care primesc finanţări de la bugetul local, să se implice mai mult în viaţa comunităţii, să organizeze manifestări cultural-artistice în lăcaşele de cult, un exemplu în acest sens fiind Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime, unde periodic, pe lângă slujbele religioase, sunt organizate concerte de muzică clasică.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „La şedinţa din 31 august voi prezenta o informare cu privire la cimitirele din Baia Mare. O informare cu tot ceea ce înseamnă proprietate, mod de administrare, legi, reguli respectate. De  cele mai multe ori regulile nu sunt respectate de proprietarii cimitirelor, modul în care sunt exploataţi cetăţenii aflaţi într-o situaţie vulnerabilă şi întotdeauna plătesc sume care niciodată nu sunt la fel. În funcţie de cum este îmbrăcat omul, se cere mai mult sau mai puţin. Sunt lucruri grave, sunt lucruri triste, sunt lucruri care de cele mai multe ori n-ar trebui să se întâmple în societatea noastră”.

3 COMENTARII

  1. Si noi am fost trimisi direct de la spital la firma Oiegas spunându-ni-se ca au cele mai bune preturi si servicii , am cumparat cele necesare de la aceasta firma la niste preturi exorbitante si nu ni s-a dat nici macar factura pe cele cumpărate. Mergând si la alte firme am observat ca au preturi mult mai mici si de aceea va sfătuiesc pe toti cei care veti avea probleme de acest gen , un deces, sa nu mergeti sa achizitionati produse de la aceasta firma, Oiegas, deoarece este o mafie intre ei si spital. Jos cu aceasta firma!!!!!

  2. Cei care tin in gestiune se cred atotputernici . Nu permit clientilor sa cumpere sicrie sau servicii funerare de la alte firme de pompe funebre, doar , de la Oiegas . Nu este profesional .

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.