Proiecte finanţate prin GAL Mara-Gutâi. Eveniment de informare şi schimb de bune practici

0
429

Asociaţia „Grupul de Acţiune Locală Mara-Gutâi” organizează în perioada 11-12 august 2015 al doilea eveniment de informare şi schimb de bune practici asupra rezultatelor, a stadiului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală, precum şi asupra studiilor zonei GAL Mara-Gutâi. Evenimentul are loc în Onceşti, sala de conferinţe a Pensiunii Sub Cetate la Matei (Onceşti, str. Principală nr. 480) de la ora 9.30 la ora 16.00 şi în teritoriul GAL pentru vizitele la proiecte. Evenimentul este deschis tuturor membrilor GAL şi celor interesaţi de activitatea din perioada de programare 2007-2013 (firme, ONG-uri, persoane fizice din teritoriul GAL).
Cele două zile dedicate acestei informări fac parte din acţiunile de informare şi animare a teritoriului Grupului de Acţiune Locală Mara-Gutâi, în cadrul proiectului “Funcţionarea Grupului de Acţiune Locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului”, finanţat în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), Axa 4–LEADER, Sub-Măsura 431.2, Nr. contract de finanţare C4312011062662801/23.01.2012.
AZI, de la ora 9.30, va avea loc seminarul de informare, cu prezentarea stadiului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală a Grupului de Acţiune Locală Mara-Gutâi. Într-un cadru prietenos, echipa GAL-ului va prezenta parteneriatul, obiectivele corelate cu rezultatele, situaţia gradului de absorbţie a fondurilor pentru finanţarea proiectelor. Experţii vor prezenta studiile asupra zonei. Beneficiarii vor schiţa ciclul de viaţă al proiectelor lor şi perspectivele de dezvoltare. Se vor anima dezbaterile cu beneficiarii proiectelor de finanţare, autorităţile locale şi reprezentanţii din mediul economic, se vor sublinia mai ales aspectele inovative ale proiectelor, pentru a oferi o ima­gine cât mai clară asupra activităţilor generatoare de dezvoltare în teritoriu. Vor fi proiectate producţiile video realizate pentru informarea comunităţii despre activităţile realizate de GAL Mara-Gutâi.
MÂINE, de la ora 10, se fac vizite în teritoriul GAL Mara-Gutâi, la beneficiari ai proiectelor de finanţare, sub forma schimbului de bune practici. Participanţii, membri GAL şi alte părţi interesate, vor putea evalua „pe viu” stadiul atins de diversele proiecte, pe traseul de la Vadu Izei, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Onceşti, Bârsana, Călineşti, Budeşti, Ocna Şugatag, Fereşti. Proprietarii vor realiza câte un mic tur ghidat prin infrastructură şi vor explica modul în care vor integra activităţile viitoare. Informaţii privind rezultatele, stadiul implementării SDL, studiile asupra zonei etc. pot fi accesate pe site-ul: www.gal-maragutai.ro . Informaţii suplimentare: Conf. dr. Gabriela Ilieş, Tel. 0720­468796.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.