Constructorii se pregătesc să toarne primul strat de asfalt pe strada Dumbravei

0
474

Încă un drum din Baia Mare, care nu a văzut până acum asfaltul, este în curs de reabilitare şi modernizare

Băimărenii care locuiesc pe str. Dumbravei din Baia Mare au toate motivele să fie extrem de fericiţi. După ce au trecut mai bine de 25 de ani de când aşteaptă ca strada lor să beneficieze de investiţii, administraţia publică locală a inclus în lista de investiţii din acest an reabilitarea acestei artere care până acum era plină de gropi, respectiv de nămol, după fiecare ploaie. Strada a beneficiat şi de racordare la reţeaua de apă şi canalizare, de aceea actuala administraţie nu s-a apucat mai repede de remedierea carosabilului. Primarul Cătălin Cherecheş a fost ieri, 11 august, pe şantier, pentru a verifica stadiul lucrărilor, asta deoarece constructorii se pregătesc să toarne primul strat de asfalt.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Dumbravei este o stradă mult prea încercată a municipiului Baia Mare, care nu avea apă, nu avea canalizare, nu era corect urbanizată şi am ajuns în acest moment să avem apă, să avem canalizare şi astăzi această stradă să fie pregătită pentru a fi asfaltată. Asfaltată după toate normele, un drum de şapte metri, asfaltat, cu rigole pentru apele pluviale, cu tot ceea ce e nevoie. Bineînţeles că ridicarea caselor şi amplasarea caselor şi modul în care s-a permis prin autorizaţiile date de-a lungul timpului, acum mulţi ani, de către primărie, îngustarea drumului probabil că nu ne va permite să facem trotuar decât pe o singură parte dar eu cred că este util să facem cât mai mult posibil”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Dumbravei se transformă din strada nămolului într-o arteră europeană

Starea străzii i-a nemulţumit ani la rând pe băimărenii care locuiesc aici. Primarul spune că toate lucrările care sunt efectuate în acest moment aici vor fi făcute la standarde europene şi nu se va face niciun fel de rabat la calitate.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Eu le mulţumesc oamenilor care au înţeles în ultimii doi ani că trebuie să facem lucrări masive aici. Acum cred că va fi o bucurie şi pentru ei să vadă că în sfârşit, după 25 de ani, au un drum aşa cum şi-au dorit, lucru pe care îl vor vedea toţi cetăţenii care locuiesc pe străzi unde se realizează lucrări de apă, canalizare, gaz şi aşa mai departe. Tot ce înseamnă reparaţii la drumuri se va face absolut după toate normele, vorbim de reparaţii după care, bineînţeles, în această perioadă sau anul viitor, vom intra şi cu reparaţiile capitale, modernizările, lărgirile şi cu tot ceea ce trebuie”.

Investiţia de pe str. Dumbravei, posibilă datorită proiectului de realizare a centurii

Modernizarea străzii  Dumbravei a fost posibilă în cadrul unui proiect mai amplu, de realizare a şoselei de centură a municipiului Baia Mare, lucrare executată şi finanţată prin Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România. Reabilitarea străzii este doar un pas în modernizarea şi dezvoltarea întregii zone. „E o bucurie pentru mine că în parteneriatul pe care îl avem cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi s-a preluat de către drumul de centură, am reuşit să introducem şi această stradă ca traseu al drumului de centură şi e unul dintre lucrurile pe care le-am reuşit printr-o relaţie directă, pozitivă, a mea cu domnul prefect Rohian şi cu directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi şi cred că este un lucru pozitiv pentru locuitorii din zonă în perspectiva dezvoltării acestei zone, pentru că nu vor fi la nesfârşit cocioabe pe Craica şi cred că pas cu pas arătăm că zonele acestea se modifică, evoluează şi oamenii pot să trăiască în condiţii civilizate”, a mai spus Cătălin Cherecheş.
Strada Dumbravei are o lungime de 7,5 kilometri, iar lucrările vor fi finalizate în aproximativ două luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.