Cooperare între poliţiştii maramureşeni şi cei maghiari

0
725

În baza Convenţiei de Colaborare încheiată între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Jasz – Nagykun – Szolnok şi aprobată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2-9 august a.c., doi poliţişti maramureşeni s-au deplasat în judeţul Szolnok şi au desfăşurat activităţi pe linie de poliţie rutieră şi ordine publică în cadrul unor patrule mixte româno-maghiare.
Prin activităţile desfăşurate s-a urmărit consolidarea relaţiilor profesionale de îndelungată cooperare dintre cele două instituţii, prin sprijinirea poliţiei rutiere maghiare în eficientizarea siguranţei rutiere pe D.N. 4, una din principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români.
În baza aceleiaşi convenţii, în perioada 10-16 august a.c., doi poliţişti din cadrul Căpităniei de Poliţie a judeţului Jasz – Nagykun – Szolnok, Ungaria desfăşoară activităţi de siguranţă publică în judeţul Maramureş.
Activităţile se desfăşoară în baza excelentelor relaţii instituţionale cu partenerii maghiari şi dovedeşte solidaritatea dintre poliţişti, capacitatea acestora de a interveni împreună pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, apărarea avutului public şi privat, apărarea vieţii, integrităţii corporale, libertăţii persoanelor.
Poliţiştii maghiari s-au întîlnit cu şeful inspectoratului, chestor de poliţie dr. Viorica Marincaş, care a apreciat că ,,această misiune de cooperare între poliţiile ţărilor Uniunii Europene este benefică, de natură a îmbogăţi experienţa în activitate a poliţiştilor, mai ales ţinînd seama de internaţionalizarea fenomenului infracţional”.
Zilele acestea, echipele mixte vor acţiona în zona Maramureşului Istoric, unde vor desfăşura activităţi pe linie de ordine publică şi rutieră.
De asemenea, ei vor acţiona şi în zonele de agrement des frecventate de turişti, iar colegii din Ungaria îi vor sprijini pe poliţiştii români să relaţioneze cu cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul judeţului nostru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.