ÎPS Justinian va sluji la Mănăstirea Rohia

0
1475

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Rohia, Adormirea Maicii Domnului, ce are loc sâmbătă, 15 august a.c., se va petrece în prezenţa ÎPS Justinian, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, care va rosti cuvinte de învăţătură la vecernia din ajunul sărbătorii, vineri, 14 august, de la ora 18,00, şi în ziua sărbătorii, sâmbătă, 15 august, după ce va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească.
Programul hramului a început de joi, 13 august, ora 16,00, când a fost scoasă în pridvorul bisericii mari Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de sâmbătă. Tot joi, la ora 17,00, au fost oficiate Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului, iar de la ora 22,00, miezonoptica şi dezlegări.
Azi, vineri, 14 august, în ajunul sărbătorii, de la ora 6,00 se oficiază Utrenia şi Sfânta Liturghie, iar de la ora 18,00 Vecernia Mare cu Litie şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului, iar de la ora 21,30 Slujba Privegherii: Utrenia, Prohodul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului şi Dezlegări. În timpul Privegherii, credincioşii pregătiţi se pot mărturisi, iar de la ora 3,00 se pot împărtăşi.
Programul zilei hramului începe la ora 3,00 cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie pentru împărtăşirea credincioşilor şi va continua la ora 6,00 cu Sfinţirea Apei, la ora 7,00 cu taina Sfântului Maslu, iar de la ora 9,15 cu Dumnezeiasca şi Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de ÎPS Justinian, în fruntea unui sobor de stareţi, preoţi şi diaconi, când va rosti şi un cuvânt de învăţătură.

moiseiPS Justin Sigheteanul va sluji la hramul Mănăstirii Moisei

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de sâmbătă, 15 august a.c. este şi hramul Mănăstirii Moisei din Ţara Maramureşului Voievodal. Hramul va fi patronat de PS Dr. Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care va participa încă din ajunul sărbătorii, vineri, 14 august a.c. la ora 18,00 la Vecernia cu Litie. La ora 22,00 va începe Privegherea cu Prohodul Maicii Domnului, urmat de Dezlegările Sfântului Vasile cel Mare.
Vineri, 15 august a.c., la ora 2,30, se va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în limba ucraineană, iar de la 4,00 Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie cu împărtăşirea credincioşilor. La ora 6,00 se va oficia Sfinţirea Apei, la ora 7,00 Sfântul Maslu, iar de la ora 8,00 Slujba Parastasului pentru cei adormiţi în Domnul. La ora 10,00 se va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească de către PS Dr. Justin Sigheteanul, înconjurat de un sobor de stareţi, preoţi şi diaconi, care va rosti şi un cuvânt de învăţătură.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.