Prinşi şi reţinuţi de poliţişti pentru comiterea unui furt din locuinţă

0
1093

Poliţiştii maramureşeni au identificat şi reţinut cinci persoane din judeţul Dolj, bănuite de comiterea unui furt de bani şi bijuterii dintr-o casă din satul Cetăţele, comuna  Şişeşti.
O femeie din satul Cetăţele, comuna Şişeşti, a sesizat miercuri poliţia că, în timp ce era plecată de acasă, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi i-au furat bani şi bijuterii.
Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare şi investigare şi au identificat în scurt timp cinci persoane bănuite de comiterea furtului: două femei şi trei bărbaţi, cu vîrsta cuprinsă între 23 şi 37 de ani, toţi din municipiul Craiova, judeţul Dolj.
Ei au fost reţinuţi de poliţişti şi sînt cercetaţi pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au confiscat 590 de pachete cu ţigări şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 35.000 de lei.
În perioada 11-12 august, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul contrabandei cu produse din tutun şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicit.
Ei au verificat 23 de societăţi comerciale, 10 persoane fizice şi patru mijloace de transport. Astfel, au fost constatate o infracţiune de contrabandă şi 16 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 35.500 de lei.
Totodată au fost confiscate 11.800 de ţigarete, în valoare de peste 6.600 lei şi 1.937 lei în numerar.

Acţiune în zona localurilor publice din municipiul Baia Mare

Miercuri spre joi noaptea, poliţişti, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii publice, au acţionat în zona localurilor publice din municipiul Baia Mare.
Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, poliţişti de ordine publică de la Poliţia Municipiului Baia Mare, împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, au acţionat miercuri spre joi noaptea în zona localurilor publice deschise pe timp de noapte.
Ei au controlat opt societăţi comerciale şi au legitimat 20 de persoane. Pentru neregulile constatate, participanţii la acţiune au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 3.300 de lei.

Tăierile ilegale de arbori, sancţionate de poliţişti

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 5.000 de lei în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
Poliţişti de la Poliţia Oraşului Târgu Lăpuş şi Postul de Poliţie Coroieni, însoţiţi de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Târgu Lăpuş, au acţionat miercuri pe raza localităţilor Coroieni şi Inău pentru combaterea tăierilor ilegale de material lemnos.
Ei au legitimat 24 de persoane şi au constatat cîte o infracţiune de tăiere ilegală şi furt de arbori şi zece contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 5.000 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.