Întîlnire cu crescătorii de oi şi capre

0
475

Astăzi, ora 10, la Prefectura Maramureş, se întîlnesc crescătorii de ovine şi caprine. Vor fi activi reprezentanţii Asociaţiei Maramureşul, preşedinte Gheorghe BUDA. Vor fi discutate problemele de actualitate privind înscrierea animalelor în Controlul Oficial al Producţiilor şi în Registrul Genealogic, în vederea accesarii sprijinului cuplat pentru acest sector în anul 2016. Reprezentanţii crescătorilor de animale vor propune elaborarea unui manual cu procedura de lucru pentru înscrierea animalelor în Registrele Genealogice, procedură ce presupune o colaborare între asociaţiile crescătorilor de ovine şi caprine acreditate pentru RG, APIA şi Direcţia Zootehnie, astfel încît fermierii care solicită sprijinul cuplat să ştie ce paşi trebuie să facă şi să nu existe interpretări diferite de la o zonă la alta între funcţionarii centrelor APIA şi crescătorii de animale.
Ca să nu piardă sprijinul cuplat în sectorul zootehnic începînd din 2016, crescătorii de ovine trebuie să îşi înscrie efectivele în Registrul Genealogic al rasei. Pentru aceasta, animalele trebuie înscrise în COP. Activitatea de COP începe în august 2015, cu autorizarea berbecilor. Aşadar, timpul este foarte scurt.
În baza de date a ANSVSA, există animale cu apartenenţă la rasă înscrise deja în Registrul Genealogic, dar în baza de date la medicul veterinar comunal sînt trecute ca metişi, pentru că veterinarii din teritoriu nu au fost interesaţi să scrie rasa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.