40 de la înfiinţarea echipei de handbal Minerul Cavnic

0
1174

Cu ocazia zilelor Cavnicului, un moment deosebit pentru sportul din oraşul de la poalele Mogoşei a reprezentat jocul dintre foşti  jucători ai echipei de hand­bal Minerul Cavnic. Au trecut 40 de ani de la înfiinţarea echipei de handbal masculin, care a evoluat şi pe prima scenă a handbalului românesc. Acum au răspuns prezent la convocarea fostului secretar al secţiei de handbal Virgil Medan, 18 jucători şi cei doi antrenori – Ioan Baiza şi Titi Odae, care în 1983 au promovat în divizia A, unde au jucat pînă în 1995, cînd revin în divizia B, iar 1998 echipa se desfiinţează.
A fost o adevărată sărbătoare pentru sportul din Cavnic, care chiar dacă la ora actuală nu mai are o echipă de performanţă la handbal, au jucători şi jucătoare care continuă tradiţia handbalului din oraş, precum: Daiana Gaiu – campioană naţională la juniori; Dariana Mareş – campioană naţională la juniori; Iulia Onişa – vicecampioană naţională la juniori; Claudiu Rotărescu – campion naţional la juniori, care actualmente este cooptat de o echipa divizionară din Franţa.
Au fost prezenţi la convocare următorii jucători şi antrenori: Viorel Haiduc, Rigan Attila, Nicolae Şerban, Alex Gherasim, Silviu Cordoş, Olimpiu Cordoş, Ioan Chircu, Vasile Rednic, Szoke Zoltan, Cristian Dasca, Radu Ignătescu, Vasile Gaiu, Gavril Iancu, Dragomir Şulţ, Petre Albu, Dorel Iacob, Ioan Pop, Valer Filip, Constantin Odae şi Ioan Baiza.
Festivitatea de premiere a fost onorată de ing. Nicolae Dicu, fost preşedinte de onoare al Asociaţiei Sportive Minerul Cavnic, şi de Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic, care a înmînat diplome de participare şi de excelenţă.
Organizatorii aduc mulţumiri pentru sprijinul acordat Consiliului Local şi Primăriei oraşului Cavnic.
De remarcat implicarea deosebită în organizarea manifestării a lui Virgil Medan, care a contribuit la înfiinţarea echipei de handbal şi care l-a avut ca prim antrenor pe prof. Gheorghe Sitaru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.