Complicitate la tentativă de omor

0
1026

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului C. GEORGE (care s-a sustras de la urmărirea penală, fugind în afara ţării) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la şantaj şi tentativă de omor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în seara zilei de 18 aprilie 2009, inculpatul Chelu George, aflându-se în incinta unui imobil din oraş, cât şi pe trotuarul şi şanţul pluvial din faţa acestuia, a sprijinit – prin prezenţă, asigurând superioritatea numerică şi prin atitudinea agresivă şi ameninţarea cu „tăierea şi moartea” – pe G. Cristian (persoană condamnată alături de alţi trei participanţi pentru aceeaşi faptă în cauze separate), în acţiunea de şantajare a persoanei vătămate L.G. pentru a o determina să plătească o sumă de bani, în contul unui împrumut luat cu camătă de tatăl său şi pentru a divulga unde se află acesta. Întrucât partea vătămată a refuzat să răspundă cererilor agresorilor, aceştia i-au aplicat în mod repetat lui L.G. lovituri cu corpuri dure şi cu corpuri tăietoare – înţepătoare, apte să-i suprime viaţa.

Au lovit victima cu săbii, bîte şi cuţite

Agresorii au lovit persoana vătămată cu săbii, bâte, cuţite, vizând zone vitale ale corpului acesteia (cap, torace şi abdomen) şi, deşi instrumentele utilizate erau apte să-i suprime viaţa, victima a reuşit să profite de neatenţia acestora şi să fugă, asigurându-şi astfel scăparea.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în momentul în care persoana vătămată a fost scoasă de agresori pe trotuarul din faţa imobilului în care se afla (şi în incinta căruia mai fusese lovit), au continuat să o lovească şi au trântit-o în genunchi, apoi în şanţul pluvial, aplicându-i lovituri cu picioarele şi cu mâna înarmată, vizând zone vitale ale corpului – cap, torace, abdomen, apărate cu braţele de persoana vătămată. În apărarea persoanei vătămate a intervenit martorul F.S., dar a fost lovit de unul dintre agresori, iar persoana vătămată s-a ridicat şi a încercat să fugă. În urma loviturilor aplicate, agresorii i-a produs persoanei vătămate L.G. leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.