Centrul Socio-Medical Oarţa de Jos

0
420

Luni, 17 august 2017, am participat la festivitatea de inaugurare a Centrului Socio-Medical Oarţa de Jos, un proiect deosebit de important pentru cetăţenii din această comună, deosebit de interesant pentru mine. M-am decis să scriu câteva cuvinte despre proiectul respectiv, spre ştiinţa cititorilor, mai ales că nu mi-am putut închipui că este posibil aşa ceva şi pentru că ar fi necesar să fie implementat în fiecare comună. Doresc, de asemenea, să folosesc această ocazie pentru a aduce mulţumiri, atât în nume propriu, cât şi in numele cetăţenilor din comună primarului, prof. Bogdan Pop, pentru tot ceea ce face pentru binele nostru. Şi reuşeşte să facă multe lucruri bune şi folositoare.
Centrul socio medical s-a amenajat în clădirea fostului dispensar medical din Oarţa de Jos, fiind destinat pentru asistenţa şi îngrijirea bătrânilor  şi a celor cu probleme de sănătate,  reprezentând peste  jumătate din locuitorii comunei. Va fi încadrat cu 8 specialişti, medici, asistenţi şi infirmiere şi va funcţiona permanent.  Cei asistaţi vor purta o brăţară care va monitoriza în permanenţă ritmul lor cardiac, dar şi locul în care se găsesc. Un fel de GPS. Datele vor fi urmărite de personalul de la centru. În cazul în care vor apărea probleme se va interveni la domiciliu, anunţându-se în acelaşi timp familia. Se va aplica tratamentul  medical adecvat şi o varietate de servicii la cele mai înalte standarde. Deja s-a instalat aparatura necesară şi urmează încadrarea cu personalul deja pregătit.
Am profitat de ocazie pentru a purta un scurt dialog cu dl. primar. Am început prin a mulţumi.
• D-le primar, la ceremonia de investire v-am propus două  lucruri : să apăraţi comunitatea de toate relele care se pot abate asupra ei şi să-l ajutaţi pe fiecare să ducă un trai cât de cât decent. Acum, după trei ani de la alegeri, consideraţi că aţi reuşit să-mi îndepliniţi dorinţele? • D-le profesor, ştiu că m-am străduit şi sunt sigur că vedeţi şi dumneavoastră câte am reuşit. Nici n-am crezut că voi putea face atâtea lucruri, dar sunt încă departe de ceea ce aş dori pentru cetăţenii comunei. Prin acest proiect totuşi m-am mai liniştit, pentru că nu este de ici, de acolo, să fie permanent monitorizată starea de sănătate a populaţiei şi să se poată interveni prompt  la nevoie. Cine ştie câte vieţi vom putea salva în acest mod! • A costat mult? • În total a costat aproape 600 000 RON. Banii au venit de la Uniunea Europeană  prin programul POSDRU, contribuţia noastră fiind doar de 2%. • În luna trecută am participat la inaugurarea arenei sportive din material sintetic. Ce urmează? • Există premize să mai finalizăm în acest an cel puţin 4 proiecte : asfaltarea de drumuri comunale pe 1047 m., finalizarea lucrărilor la căminului cultural din Oarţa de Jos, reabilitarea clădirii Primăriei  şi  Centrul de informare turistică de la Orţiţa. • Şi marea durere? • Chiar că am o mare durere. În toţi aceşti ani m-am străduit să atrag investitori, să asigur locuri de muncă, să-i readuc acasă pe tineri din neagra străinătate, să-i scap de dor şi de durere. N-am reuşit mare lucru. Dar nu mă voi lăsa. În această perioadă au venit în concediu şi mă întâlnesc cu mulţi dintre ei. Îmi vine să le plâng de milă. Dumnezeu m-a ajutat în toate. Am încredere că mă v-a ajuta şi în privinţa lor. • Mulţumesc mult pentru  tot efortul  pe care îl faceţi. Cum sunt aproape de 70 de ani, cred că mă veţi ajuta să obţin şi eu o brăţară de la acest nou centru medico-social. • Şi eu vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Absolut toţi cei care doresc vor putea beneficia de serviciul respectiv. (prof. Traian Rus)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.