Despre vreme, până în noiembrie

0
502

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza extinsă pentru următoarele trei luni.
• În luna SEPTEMBRIE, conform acestor estimări, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, în regiunile sudice, sud-estice şi, local, în cele vestice. În restul ţării, vremea va fi obişnuită pentru început de toamnă, cu o medie multianuală de 14,8 grade. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în aproape toate zonele, în afară de centrul şi nordul ţării, unde  aversele vor fi apropiate de mediile climatologice, respectiv de 55 l/mp.
• În luna OCTOMBRIE, a doua lună de toamnă, va fi mai cald decât în mod normal în sud-est şi local în sudul şi vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile se vor încadra în normalul perioadei, cu o medie de 9,6 grade. Precipitaţiile se vor apropia de mediile multianuale (43,5 l/mp) în aproape întreg teritoriul, iar în centrul, nordul şi, local, în vestul ţării, ploile vor avea o tendinţă de excedent.
• În luna NOIEMBRIE, temperaturile vor fi obişnuite, cu o medie multianuală de 3,8 grade, cu excepţia regiunilor de sud-est şi local de sud şi vest, unde valorile termice vor fi ceva mai ridicate. Va ploua în cantităţi normale, de 41,5 l/mp în medie, în sud-est şi sud, iar în restul teritoriului vor fi posibile cantităţi medii peste norme. În zona montană, se vor semnala precipitaţii şi temperaturi sub limita îngheţului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.