Handbal. Feminin. Bucharest Trophy Înfrîngere în faţa campioanei Rusiei

0
376

• HCM Baia Mare – Rostov Don 25-29 (14-15)

HCM Baia Mare a debutat în compania campioanei Rusiei, Rostov Don, la a doua ediţie a puternicului turneu de pregătire dotat cu “Bucharest Trophy”. Din păcate, vicecampioana României a pierdut cu 25-29 (14-15) partida cu Rostov Don.
După ce miercuri au cîştigat pentru a treia oară consecutiv Supercupa României, de data aceasta în detrimentul grupării CSM Bucureşti, băimărencele de la HCM au jucat vineri prima lor partidă de la ediţia a doua a „Bucharest Trophy”. Partenera de joc a vicecampioanei României a fost campioana Rusiei, robusta Rostov Don, o grupare în configuraţia căreia se regăsesc şi două foste componente ale HCM-ului: Ksenia Makeeva şi Ekaterina Davydenko.
Băimărencele au condus prima dată în minutul 6, la scorul de 3-2, şi s-au desprins mai apoi – pentru prima şi singura dată – la două goluri: 5-3 în minutul 8. De la 8-7 (minutul 20), ultimul avantaj al HCM-ului în prima repriză, echipa din Rusia punctează de patru ori la rînd, desprinzîndu-se la trei goluri: 8-11 în minutul 24. Cea mai mare distanţă dintre cele două adversare a fost de patru goluri şi s-a înregistrat întîia oară cu cinci minute înainte de pauză: 9-13. Vicecampioana României recuperează, însă, pe finalul primei reprize, astfel încît după primele 30 de minute de joc scorul este 14-15.
După trei minute scurse din actul secund, HCM revine în avantaj: 16-15. Va fi, însă, ultimul din această partidă. Pînă la finalul meciului, rusoaicele reuşesc să speculeze cu succes inexactităţile din angrenajul băimărencelor şi refac în minutul 48 avantajul de patru goluri (18-22). O distanţă restabilită în minutul 54 (21-25). De data aceasta HCM nu reuşeşte să se mai apropie decît pînă la trei goluri de adversara sa, iar partida se termină la scorul 25-29. • Au arbitrat: Doru Manea şi Radu Iliescu (Bucureşti). • Aruncări de la 7 m: 5-4 (transformate 4-4; a ratat Do Nascimento). Minute de eliminare: 6-10. • HCM Baia Mare: Munteanu (10 intervenţii), Dumanska – Do Nascimento 6 (4 din aruncări de la 7 m), Jezic 5, Vizitiu 5, Geiger 3, Marin 2, Perianu 2, Abbingh 1, Tănăsie 1, Ardean Elisei, Nechita, Preda, Tătar, Zamfirescu, Oltean, Szucs. Antrenori: Aurelian Roşca şi Ioan Băban.

Supercampioana României învinge campioana Europei!

HCM Baia Mare – ZRK Buducnost 23-22 (11-9)
HCM Baia Mare a învins cu 23-22 (11-9) campioana Europei, ZRK Buducnost, în al doilea meci disputat în cadrul turneului de pregătire “Bucharest Trophy”. Supercampioanele României au jucat cu ambiţie în compania campioanelor din Muntenegru, reuşind să savureze un avantaj de maximum patru goluri. Un rezultat care aduce un inestimabil plus de moral în tabăra băimărencelor în vederea turneului de calificare în grupele Champions League, turneu care va avea loc în Baia Mare în 12 şi 13 septembrie.
În ciuda unei prestaţii bune în compania campioanei din Rusia, Rostov Don, băimărencele de la HCM au debutat vineri cu înfrîngere în grupa A a turneului „Bucharest Trophy”, scor final 25-29. Handbalistele antrenate de Aurelian Roşca nu s-au demoralizat şi au reuşit să rămînă concentrate, evoluând sîmbătă cu aplomb în compania cîştigătoarei Ligii Campionilor, ZRK Buducnost, şi obţinînd victoria la limită, cu scorul de 23-22. Asta după ce supercampioanele României s-au desprins la maximum patru goluri (10-6 în minutul 22).
Cristina Neagu a fost cea care a deschis scorul în meciul HCM Baia Mare – ZRK Buducnost. Prin golul Gabrielei Perianu din minutul 8, HCM se află pentru prima dată în avantaj la scorul de 2-3. La mijlocul primei reprize, băimărencele reuşesc patru goluri consecutive şi HCM se bucură prima dată de trei goluri avantaj: 8-5 în minutul 17, pentru ca – cinci minute mai tîrziu – coordonatorul Laura Oltean să ducă scorul la 10-6, ceea ce constituie cea mai mare diferenţă înregistrată în acest joc. După primele 30 de minute, scorul este 11-9 pentru HCM Baia Mare.
Distanţa de trei goluri este refăcută la începutul actului secund (12-9 în minutul 31, 13-10 în minutul 35), ambele reuşite aparţinînd pivotului Katarina Jezic, care se prefigurează a fi un mare cîştig pentru vicecampioana României. Vin, însă, momente bune pentru campioana Europei, care reuşeşte cinci goluri consecutive, iar ZRK Buducnost conduce cu 15-13 în minutul 40, acesta fiind primul avantaj de două goluri pentru campioanele din Muntenegru. După cinci minute în care nu au mai reuşit să învingă sistemul defensiv al celor de la Buducnost, băimărencele punctează pentru 15-14 în minutul 40. Se merge cap la cap: 16-16 (minutul 44), 17-17 (minutul 45), 18-18 (minutul 46). Cu 10 minute înainte de final, HCM se află din nou în avantaj: 20-18. Muntenegrencele, însă, vor victoria şi se mobilizează: 20-20, în minutul 53. Două minute mai tîrziu Buducnost are avantaj: 22-21. Time out pentru Baia Mare, căpitanul Valentina Ardean Elisei invitîndu-şi coechipierele să evolueze cu calm şi curaj. Vizitiu egalează cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, iar ultimele secunde sînt fructificate înţelept de băimărence: Perianu înscrie şi scorul final este 23-22. Supercampioana României, HCM Baia Mare, învinge deţinătoarea Ligii Campionilor – ZRK Buducnost! Chiar cu victorie împotriva campioanei Europei, HCM Baia Mare s-a clasat pe ultimul loc în grupă, urmînd să se dueleze pentru locurile 5-6 cu Corona Braşov. • Au arbitrat: Tiberiu Dobre şi Mihai Potârniche (Bucureşti). • Aruncări de la 7 m: 1-4 (transformate 1-3). Minute de eliminare: 10-10 (Cvijic vede roşu la a treia eliminare, în minutul 35). • HCM Baia Mare: Munteanu (15 intervenţii), Dumanska – Do Nascimento 4 (1 din 7 m), Vizitiu 3, Ardean Elisei 3, Tătar 3, Oltean 3, Perianu 2, Jezic 2, Nechita 1, Abbingh 1, Szucs, Geiger, Tănăsie, Zamfirescu, Preda. Antrenori: Aurelian Roşca şi Ioan Băban.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.