Centrul de zi pentru copii „Prichindeii Seiniului”

0
953

La Centrul de Afaceri RO-UA Seini, a avut loc seminarul „Cum ne creştem viitorul” şi două workshop-uri, primite cu interes de multe mame seinene. Psihologul Simona Ciff şi participantele au abordat subiecte practice, proiectul demarat fiind de un real ajutor pentru părinţi.
Gabriela Tulbure, primarul oraşului Seini, a semnat contractul şi ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul „Centrul de zi pentru copii Prichindeii Seiniului”, situat pe str. Mihai Eminescu nr. 35, instituţie care va acorda servicii de educare şi îngrijire pentru 50 de copii cu vârste între 0 şi 3 ani. Este în fapt vorba despre reabilitarea unei clădiri monument istoric (fosta grădiniţă).
Înfiinţarea acestui centru de zi pentru 50 de copii antepreşcolari, cu vîrsta 0-3 ani, cu asigurarea de servicii sociale (hrană, îngrijire, igienă, odihnă, relaxare, logopedie, gimnastică recuperatorie, jocuri, învăţare de limbi străine), este un semnal bun pentru mamele active din oraşul Seini.
Proiectul realizat cu ajutor financiar islandez, lichtensteinian şi norvegian va cuprinde 3 workshop-uri, 2 seminarii, 2 cursuri, un schimb de experienţă pentru conştientizarea problematicii egalităţii de gen. Se vor crea  locuri de muncă, cum ar fi: 4 educatori, 4 ajutori de educatori, 1 kinoterapeut, 1 asistent medical, 2 posturi personal de serviciu. Renovarea spaţiului trebuie finalizată în decembrie 2015. „Valoarea totală a proiectului se ridică la 922.745,49 lei, iar cofinanţarea din bugetul local este în valoare de 1.600.000 lei. Este o investiţie aşteptată de multe familii tinere cu copii”, a precizat edilul Gabriela Tulbure. Perioada de implementare este 23 februarie 2015 – 30 aprilie 2016. Lucrările de reabilitare exterioară şi modernizare se vor finaliza în 2015. Anul şcolar ce urmează va include noua formă de educare şi formare a copiilor. Proiectul face parte din Mecanismul Financiar SEE2009-2014, Programul Ro 11, „Promovarea egalităţii de gen şi a echilibrului între viaţa profesională şi personală”, finanţat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vîrstnice şi SEE, prin grant Islanda, Lichtenstein şi Norvegia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.