Măsuri de siguranţă pentru meciurile de handbal

0
607

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş a avut loc şedinţa de cooperare cu reprezentanţii instituţiilor/structurilor care au atribuţii în organizarea măsurilor de ordine şi siguranţă cu ocazia meciurilor de handbal masculin dintre echipele HCM Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti şi meciul de handbal feminin dintre echipele HCM Baia Mare şi U Alexandrion Cluj-Napoca, care vor avea loc duminică, 30 august, cu începere de la ora 13.30, respectiv 16.30, în incinta Sălii Polivalente „Lascăr Pană” din municipiul Baia Mare.

La şedinţă au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Poliţiei Municipiului Baia Mare, Direcţiei Poliţiei Locale Baia Mare, HCM Minaur Baia Mare, HCM Baia Mare şi ai societăţii de pază care asigură măsurile de ordine publică în arena sportivă.
În cadrul întîlnirii organizate, s-au avut în vedere implicarea instituţiilor/struc­turilor care au atribuţii în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică necesare desfăşurării în condiţii optime a ambelor competiţii sportive, clarificarea aspectelor privind măsurile de ordine şi siguranţă în interiorul sălii, stabilirea responsabilităţilor specifice, precum şi obligaţiile organizatorului şi ale forţelor de ordine implicate.
Conform organizatorului, sînt aşteptaţi aproximativ 2.000 de spectatori băimăreni, pentru fiecare meci, avînd un comportament paş­nic, nefiind înregistrate evenimente din punct de vedere al ordinii publice la meciurile anterioare.
Pentru asigurarea unui climat civilizat şi evitarea aplicării măsurii interzicerii accesului la competiţia sportivă pe o perioadă determinată de timp, recomandăm iubitorilor de sport să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, să nu desfăşoare acţiuni naţionaliste, să nu consume substanţe interzise sau băuturi alcoolice care pot genera comportamente deviante şi să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică asigurate premergător, pe timpul şi după desfăşurarea meciului de handbal.

Muzică la intensitate mare, în zorii zilei

Jandarmii aflaţi în timpul misiunii de patrulare pe raza municipiului Baia Mare, joi, 27 august, în jurul orei 5.00, au fost solicitaţi să se deplaseze la un imobil situat pe strada Horea din localitate. La faţa locului jandarmii au constatat faptul că C.B., de 25 ani, din Baia Mare, pe tot parcursul nopţii a ascultat muzică la un volum ridicat, deranjîndu-i pe ceilalţi locatari, faptă pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Ceartă cu prietenul surorii sale

Miercuri, 26 august, în jurul orei 20.30, subofiţerii jandarmi aflaţi în timpul serviciului de patrulare pe raza municipiului Baia Mare, în urma unui apel telefonic „112”, s-au deplasat pe strada Târgului din Baia Mare, unde în faţa unui imo­bil avea loc o ceartă între două persoane. La faţa locului s-a constatat faptul că pe fondul unor neînţelegeri, A.T., de 33 ani, a provocat scandal împreună cu prietenul surorii sale, G.L., de 31 ani. Pentru faptele comise, cei doi au fost sancţionaţi de către jandarmi, primul cu amendă în valoare de 800 lei, iar cel de-al doilea cu 500 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.