Misiuni ale jandarmilor maramureşeni în week-end

0
532

Peste 100 de  jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice, sportive şi religioase ce vor avea loc la sfîrşitul acestei săptămîni, pe raza judeţului nostru.
Jandarmii maramureşeni vor asigura ordinea publică la manifestările cultural- artistice organizate în această perioadă pe raza judeţului nostru, respectiv la „Zilele Săcelului”, Festivalul „Joc şi cîntec pe Valea Ronişoarei”, din localitatea Rona de Jos şi la hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Rona de Sus.
Sîmbătă, 29 august, cu începere de la ora 11.00, va avea loc pe stadionul municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, meciul de fotbal dintre ACS FCM Baia Mare şi FC Braşov, meci din cadrul Ligii a II-a, la care organizatorul estimează participarea a aproximativ 3.000 de persoane, unde jandarmii băimăreni vor fi prezenţi pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării competiţiei sportive.
De asemenea, duminică, 30 august, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul meciurilor de handbal, respectiv cel de handbal masculin dintre echipele HCM Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti, precum şi la meciul de handbal feminin dintre echipele HCM Baia Mare şi U Alexandrion Cluj-Napoca.
Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvîrşesc fapte contravenţionale sau penale. De asemenea, echipajele de jandarmi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.
Cetăţenii pot solicita ori de cîte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.