Lucrări de interes public în Cerneşti

0
607

Comuna chioreană Cerneşti are o strategie de dezvoltare durabilă pentru perioada 2014-2020 în care sînt incluse 87 de proiecte de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung. În satul Fînaţe, a fost construit un pod care traversează rîul Bloaja şi a fost reparat un altul. A fost pietruit drumul care duce spre cimitir şi la monumentul eroilor. La Şcoala din Fînaţe, s-au executat reparaţii capitale. În satul Trestia, a fost asfalat drumul comunal pe lungimea de 850 m. Au fost executate lucrări pentru siguranţa supratraversărilor Văii Bloaja, respectiv: trotuare la cele trei poduri, parapeţi metalici, subzidiri ale culei, praguri în amonte şi aval, praguri de fund. Dar cea mai mare realizare locală este asfaltarea drumului pe Valea Bloajei.
În 20 iulie, primarul Nelu Şovre a semnat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, privind construirea unui pod în localitatea Izvoarele (Bloaja), în punctul „La Vasiac”. Se află în fază de proiect, cu fonduri europene, modernizarea drumului forestier de la Izvoarele spre Vîrful Rotunda. Aceste lucrări vor transforma Valea Bloajei într-un punct de atracţie pentru investiţii în turism.
Se lucrează în această perioadă la căminul cultural şi la baza sportivă din Cerneşti, cu bani obţinuţi prin Compania Naţională de Investiţii, din fonduri europene. S-au finalizat lucrările la vestiar şi s-a montat tribuna, mai trebuie să se aştearnă gazonul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.