Biletele la România – Tonga îi aduc familia lui Sione Vaiomounga

0
581

Ultima confruntare a Stejarilor înaintea plecării la Cupa Mondială de Rugby are o miză caritabilă. Întîlnirea România – Tonga îi va fi dedicată lui Sione Vaiomounga, zimbru maramureşean de origine tongană bolnav de insuficienţă renală. Încasările din vînzarea biletelor la partida de pe 5 septembrie, programată să aibă loc pe Stadionul Arcul de Triumf vor fi donate acestuia şi îl vor ajuta să îşi revadă familia după o pauză de peste un an.
Sione este membru al echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, iar în toamna anului trecut a fost diagnosticat cu insuficienţă renală. Flankerul tongan nu a mai putut evolua de atunci, fiindu-i necesar tratament constant şi dializă, asigurate prin generozitatea clubului băimărean.
La solicitarea echipei naţionale a statului Tonga, Federaţia Română de Rugby a fost de acord cu donarea încasărilor de la acest meci pentru ca sportivul să primească cele mai bune îngrijiri, dar în primul rînd pentru ca acesta să se reîntîlnească în Romania cu membri ai familiei. Situaţia materială a cetăţenilor tongani în genere, şi a familiei sale în special, nu le permite călătorii în străinătate, iar medicii consideră că revederea cu cei dragi îl va ajuta pe Sione în recuperarea sa. “Rugbyul înseamnă echipă, iar echipa simbolizează solidaritate. Indiferent de naţie, avem în comun pasiunea pentru rugby şi tot ceea ce reprezintă el. Este firesc să-i sprijinim pe cei care au nevoie, exact cu ceea ce au nevoie, aşa că ne-am unit forţele ca într-o familie rugbystică, pentru a aduce o altă familie, cea adevărată, alături de un sportiv. Aşteptăm suporterii în număr cît mai mare la stadion, acum au un motiv în plus să vină să-i vadă pe Stejari în ultima confruntare înaintea plecării la cea mai importantă competiţie a mapamondului”, a declarat preşedintele FRR, Haralambie Dumitraş.
Biletele sînt puse în vînzare la magazinul Federaţiei Române de Rugby şi în reţeaua partenerilor de la myticket.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.