Orientare în Alergare. România, locul 3 la Campionatele Europene din Bulgaria

0
489

În perioada 27-30 august, în staţiunea Bansko din Bulgaria, s-au desfăşurat Campionatele Europene de Sud-Est la Orientare în Alergare pentru categoriile de juniori, seniori şi masters, precum şi Siven Seeoc Tour, un concurs paralel cu aceste campionate şi care a fost destinată celor ce au dorit să concureze pe zonele pe care s-a alergat la SEEOC. Bansko fiind o staţiune montană, era inevitabil ca traseele să conţină mari diferenţe de nivel, pante abrupte, mulţi bolovani şi vegetaţie densă, aspecte ce au influenţat foarte mult vitezele de concurs. Concurenţi din 15 ţări au ţinut să participe la aceste competiţii, în plus toate loturile ce au concurat în cadrul SEEOC s-au aliniat la start cu tot ce aveau mai bun la momentul respectiv.
Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare a avut reprezentanţi în toate competiţiile derulate în Bulgaria, reuşind şi cîteva rezultate notabile. Astfel, în cadrul SEEOC, în categoria masters, Istvan Sebestyen a reuşit să cucerească toate medaliile de aur puse la bătaie în cele 3 zile de concurs (în probele de sprint, medie distanţă şi lungă distanţă), dominînd clar această categorie. Sportivul Alexandru Biro a reuşit să obţină medalia de bronz în cadrul probei de ştafetă juniori II, precum şi un loc 6 în proba de medie distanţă. Roxana Culcean la junioare I a obţinut un loc 4 (lungă distanţă) şi un loc 5 (sprint), dar a avut ghinionul să piardă medalia de aur la ştafetă deoarece o coechipieră a sărit peste un post de control, în condiţiile în care ştafeta avea un avans de 10 minute. În final, în clasamentul pe naţiuni, România a reuşit să ocupe locul 3, în urma Bulgariei şi Turciei.
În fiecare zi, după ce îşi susţineau coechipierii mai mari aflaţi în competiţie, tinerii sportivi de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare pregătiţi de prof. Iosif Hecko au concurat la Siven SEEOC Tour, o competiţie ce a constat în cumularea rezultatelor din cele 3 zile de concurs. La final au urcat pe podium următorii sportivi: • Loc I: Alexandra Roman la F12; Locuri II: Cristian Constantin la M16, Dora Rus la F16; Loc III: Ionuţ Crişan la M16.
Următoarele competiţii la care vor participa componenţii clubului vor fi Campionatele Naţionale de Orientare în Alergare în probele de sprint, medie distanţă şi lungă distanţă ce se vor desfăşura la Râmnicu Vâlcea în perioada 10-13 septembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.