La Sarasău, au fost depistaţi 6 cetăţeni afgani şi 4 călăuze ucrainene

0
432

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, politiştii de frontieră din cadrul Sighetu Marmatiei au depistat, pe raza localităţii de frontieră Sarasău, patru cetăţeni ucraineni, care intenţionau să transporte, în Austria, şase cetăţeni afgani. Cetăţenii ucraineni sînt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii afgani au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor statului vecin.

Miercuri, 2 septembrie, în jurul orei 20, poliţiştii de frontieră din Sarasău au identificat şi oprit în trafic, pe teritoriul localităţii, respectiv la intrarea în Sighetu Marmaţiei, trei autoturisme despre care existau date că transportă cetăţeni de origine afro-asiatică.
La controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl S., de 25 ani, şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl L., de 32 ani, s-a constatat că, cei şase pasageri, cinci de sex masculin şi una de sex feminin, nu vorbeau limba română şi nici ucraineană.
Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat in Slovacia, era condus de un cetăţean ucrainean, Ivan G,. de 31 de ani, alături de care călătorea  Igor J., 35 de ani, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană.
Pentru continuarea cercetărilor, cele trei autoturisme, împreună cu persoanele în cauză, au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră. În urma verificărilor, s-a stabilit că, cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vîrste cuprinse între 15-45 de ani, au fost preluaţi, din apropierea frontierei cu Ucraina, de către cetăţenii ucraineni, care au intrat legal în Romania prin PTF Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător.
Drept urmare, conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar cei 4 cetăţeni ucraineni sînt cercetaţi de către politiştii de frontieră pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic cu migranţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.