Poliţiştii au confiscat 86 mc de material lemnos în Leordina şi Suciu de Sus

0
552

În urma unor acţiuni, organizate miercuri, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii din Leordina şi Suciu de Sus au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.000 lei şi au confiscat peste 86 mc de material lemnos.
• Poliţiştii din Leordina au efectuat un control la o societate comercială din Poienile de sub Munte, care are ca obiect de lucru prelucrarea materialului lemnos. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 lei, şi au confiscat peste 66 mc de material lemnos, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.
• Poliţiştii din Suciu de Sus au depistat în trafic, pe DJ 171A, un autovehicul care transporta material lemnos, de esenţă fag. La volan a fost identificat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, domiciliat în comuna Floreşti, judeţul Cluj, care nu a putut prezenta actele de însoţire a lemnului trans­portat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos, 20.9 mc, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului.

Combaterea evaziunii fiscale

Miercuri, 9 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Poliţiştii au verificat 13 societăţi comerciale, 11 persoane fizice şi două mijloace de transport în comun şi pentru neregulile constatate la Legea 12/1990, respectiv OUG 28/1999, au aplicat amenzi în valoare de 8.000 lei. Totodată, au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 550 de lei şi a fost ridicată în numerar suma de 307 lei.

Cercetat pentru un furt dintr-o locuinţă

În urma măsurilor operative şi a investigaţiilor eficiente desfăşurate, poliţiştii au identificat, miercuri, un bărbat bănuit de comiterea unui furt din locuinţă.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că acesta ar fi pătruns într-o locuinţă din Mireşu Mare, de unde a sustras mai multe bunuri şi bijuterii. Valoarea prejudiciului reclamat a fost de 1.200 lei.
O parte din bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi restituite părţii vătămate, iar bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din Chelinţa, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.