PSD şi UNPR îngroapă agricultura

0
659

“Cine ară şi munceşte are tot ce-i trebuieşte” spune, pe bună dreptate, un vechi proverb. Cu toate acestea, situaţia reală a agricultorilor din România nu este una tocmai bună, capacitatea de a-şi valorifica munca la un preţ corect este una extrem de redusă şi asta datorită unei politici guvernamentale defectuoase.
Luînd în calcul faptul că peste 30% din populaţia ţării este angrenată activ în domeniul agricol şi este dependentă în totalitate de această activitate, realizăm că agricultura este poate cea mai importantă componentă a economiei naţionale.
Cu toate acestea, vedem că pentru majoritatea politicienilor acest subiect este unul de interes doar în campania electorală când se promit multe, iar după toţi se spală pe mâini, nu-i mai interesează de ţăranul român. O problemă semnificativă o reprezintă situaţia micilor producători şi procesatori care sunt cei mai vitregiţi de actuala guvernare. Poate este mai puţin cunoscut, însă, conform unui studiu recent, datorită cadrului legislativ actual şi a fiscalităţii, în România, dispar zilnic trei mici ferme familiale. Este vorba de acei oameni care îşi duc traiul zilnic de pe urma unei activităţi cu profil agricol. Mă întreb de ce oare nu intervine Guvernul Ponta în ajutorarea acestor familii ori să înţelegem că aici nu mai există consensul politic între PSD şi PNL? Ei bat palma doar pentru a-şi proteja parlamentarii corupţi şi a vota pensii speciale. Conducerea ţării a fost prinsă total nepregătită şi în ceea ce priveşte eliminarea cotei de lapte la nivel european. Nemaiexistând un control, piaţa autohtonă urmează să fie invadată de laptele din străinătate care, implicit, va fi şi mai ieftin. Astfel, asociaţiile de producători estimează că 50% din fermele de vaci din România vor dispărea pentru că Guvernul nu a luat din timp măsuri de sprijin. Nu mai vorbesc de faptul că, anul acesta, ţara a fost lovită de cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani, iar Ponta şi ai săi şi-au arătat din nou neputinţa. Sistemul de irigaţii este nefuncţional, doar 500.000 de hectare fiind irigabile în prezent faţă de cele 3,3 milioane în 1989. Una peste alta, constatăm un singur lucru: faptul că, pentru guvernarea PSD-UNPR, agricultura nu contează, iar ţăranul român este lăsat de izbelişte. Având în vedere că 90% din fermele României sunt exploatate sub forma micilor gospodării, iar 55% din terenul agricol este lucrat de către ţărani, Partidul Mişcarea Populară (PMP) vede în dezvoltarea agriculturii tradiţionale ca fiind adevăratul interes naţional.

Adrian TODORAN, preşedinte PMP Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.