Ziua Pompierilor

0
555

De ziua lor, pompierii le-au pregătit băimărenilor o surpriză. Cei care au trecut sîmbătă dimineaţa prin Centrul Vechi al municipiului Baia Mare i-au putut vedea defilînd şi, totodată, au avut ocazia să cunoască îndeaproape tehnica de intervenţie. Activităţile au fost organizate pentru a marca Ziua Pompierilor, care se aniversează în fiecare an, la data de 13 septembrie.
„Ziua de 13 septembrie reprezintă un reper în conştiinţa de sine a românilor prin faptele de arme săvârşite de pompierii militari bucureşteni, comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu care cu propriul lor sânge au făcut dovada incontestabilă a curajului nestrămutat pentru apărarea idealurilor revoluţiei. Bătălia din Dealul Spirii a fost prima manifestare a voinţei naţiunii române în devenire faţă de puterea suverană, după secole de oprimare, marcând astfel prima implicare majoră a pompierilor militari la lungul şir de evenimente care vor jalona istoria modernă a României la care s-au situat întotdeauna, trup şi suflet, alături de cetăţeni şi de forţele progresiste ale naţiunii” – a spus purtătorul de cuvînt al ISU Maramureş, Oana Alexa-Gonczi.
La eveniment au participat autorităţile locale şi judeţene, care au transmis mesaje de felicitări pentru curajul şi sacrificiul de care dau dovadă în fiecare misiune pentru salvarea vietilor omeneşti. De Ziua Pompierilor, au fost avansaţi în grad trei ofiţeri şi doi subofiţeri, iar alţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au primit distincţii onorifice şi diplome de onoare pentru rezultatele deosebite.
Evenimentul festiv s-a terminat cu o paradă a cadrelor care fac parte din ISU şi a autospecialelor pe care instituţia le deţine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.