10.000 de pachete cu ţigări confiscate pe Valea Vişeului

0
820

Politiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei au descoperit şi confiscat, în week-end, 10.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.000 lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.
• Duminică, 13 septembrie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, s-a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 4, pe malul românesc al rîului Tisa, poliţiştii au observat  trei persoane care transportau colete voluminoase către interiorul ţării.
Politiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, încercînd să fugă. În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean ucrainean, Ivan I., 24 de ani, celelalte două persoane retrăgîndu-se pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.
La faţa locului au fost descoperite şase colete care conţineau ţigări. Acestea, împreună cu bărbatul reţinut, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete, cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 53.000 lei.
Politiştii de frontieră îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean pentru săvîrşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
• O altă patrulă, în cadrul Sectorului PF Sighetu Mar­maţiei, a observat, în data de 12 septembrie, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.
Politiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce, pentru reţinerea acestora, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Imediat au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor implicate, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului.
În zonă au fost descoperite 8 colete, care conţineau cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.000 lei.
În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.