Controale în industria agroalimentară

0
378

În cursul lunii august 2015, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş a desfăşurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară: fabricarea produselor de morărit, a pîinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi în unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume, fructe. Controlul a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sînt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Au fost constatate o serie de neconformităţi privind respectarea regulilor de igienă, trasabilitatea produselor, lipsă examene medicale şi echipament protecţie. Au fost acordate două amenzi de 2.000 lei, pentru igienă necorespunzătoare în spaţiile de producţie şi depozitare. În cadrul controalelor, au fost prelevate probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.