Liga Campionilor. Al treilea an consecutiv în grupe!

0
367

• Team Esbjerg – HCM Baia Mare 21-32 (9-15) •

HCM Baia Mare a pătruns pentru a treia oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, după ce în finala turneului de calificare a şters pe jos cu Team Esbjerg, vicecampioana Danemarcei.
Elevele antrenate de Aurelian Roşca şi Ioan Băban a dispus, după o partidă ce nu necesită prea multe comentarii, cu scorul de 21-32, la pauză băimărencele avînd un avans de şase goluri – 9-15. Pe teren nu a existat decît o singură echipă, HCM Baia Mare, care a dat impresia că nu poate pierde această finală în niciun moment. Putem chiar spune că danezele au fost un sparring partner deosebit, pe parcursul celor 60 de minute în teren existînd o singură echipă – vicecampioana României. Cu o apărare extraordinară, cu un portar Ionica Munteanu fabulos, cu căpitanul Valentina Ardean Elisei de neoprit şi cu soluţii tot timpul pe faza ofensivă, HCM Baia Mare a arătat că merită să ajungă din nou la masa bogaţilor, şi, de asemenea, şi suporterii ei minunaţi sînt predestinaţi să urmărească live meciuri din cea mai importantă competiţie intercluburi. Şi ca tacîmul să fie complet, Baia Mare va fi reprezentată în acest sezon de Liga Campionilor de două echipe – HCM şi Minaur, echipe care sperăm să aducă bucurii şi în această competiţie.
Revenind la finala turneului de calificare, HCM Baia Mare a început în forţă acest joc, în minutul 8 conducînd cu 5-0, Ionica Munteanu avînd pînă la acest scor cinci intervenţii. Danezele înscriu abia în minutul 9, prin Van Der Heijden, iar băimărencele refac diferenţa de cinci goluri în minutul 15 – 2-7. În minutul 22, trupa lui Roşca şi Băban au avantaj şi de şase goluri – 4-10. HCM Baia Mare păstrează o diferenţă constantă de patru, cinci goluri, pentru ca după primele 30 de minute aceasta să fie de şase – 9-15. Debutul părţii a doua este tot la discreţia româncelor, care după douăsprezece minute se duc la plus nouă – 11-20. Timpul se scurgea şi diferenţa tot creştea. Şi aşa HCM Baia Mare a ajuns să aibă în dreptul ei şi un avantaj de cincisprezece goluri, cu două minute înainte de final – 17-32. Pînă la urmă, echipa noastră a învins cu 21-32, în urma unei reprize în care danezele nu au contat absolut de tot, cum de altfel nici în restul întîlnirii. Iar HCM Baia Mare, alături de cei aproximativ 2.000 de spectatori, a sărbătorit intrarea în grupele Ligii Campionilor pentru al treilea an consecutiv, unde România va mai avea o reprezentantă la feminin, campioana CSM Bucureşti. HCM Baia Mare va face parte din Grupa A în Champions League, unde au mai fost repartizate Krim Ljubljana (Slovenia), Larvik (Norvegia) şi Rostov Don (Rusia). Primul meci pentru gruparea lui Aurelian Roşca este programată pentru 16 octombrie, în deplasare, cu Krim Ljubljana.
• Sala sporturilor „Lascăr Pană”. Aproximativ 2.000 de spectatori. • Au arbitrat: Ivan Pavicevic şi Milos Raznatovic (Muntenegru). Observatori EHF: Klaus Dieter Convents (Belgia) şi Christian Kaschutz (Austria). • Aruncări de la 7 m: 3-2 (transformate 2-2, a ratat Grigel). Minute de eliminare: 2-8.
Team Esbjerg: Sando (8 intervenţii), Idehn (3) – Van der Heijden 5, Grigel 4 (2 din 7 m), Kviesgaard 3, Polman 3, Vestergaard 3, Alm 2, Zachariassen 1, Forslund, Nielsen, Riegelhuth, Seest. Antrenor: Lars Frederiksen.
HCM Baia Mare: Munteanu (21 intervenţii, a apărat un 7 m), Ungureanu – Ardean Elisei 9 (1), Geiger 5, Abbingh 5 (2), Jezic 3, Nechita 3, Pineau 2, Perianu 2, Oltean 1, Tănăsie 1, Szucs 1, Marin, Preda, Tătar, Vizitiu. Antrenor: Aurelian Roşca. Director tehnic: Ioan Băban.
În celălalt meci al zilei, Ankara Yenimahalle BSK a pierdut partida cu BNTU-Bel AZ Minsk la scorul de 27-31.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.