Primarul Cătălin Cherecheş a plantat brazi alături de micuţii elevi. Primul clopoţel din noul an şcolar a răsunat şi în Baia Mare

0
810

Noul an şcolar şi-a intrat în drepturi şi în municipiul Baia Mare luni, 14 septembrie 2015. Primarul Cătălin Cherecheş a ţinut să le fie alături elevilor, părinţilor şi dascălilor băimăreni, făcând un adevărat tur de forţă pentru a ajunge la cât mai multe unităţi de învăţământ. Acesta a ajuns la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, Liceul de Arte, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” şi la Şcoala Primară „Ep. Dr. Alexandru Rusu”.
O unitate şcolară exemplară şi-a deschis ieri porţile pentru prima dată în Baia Mare, este vorba de şcoala înfiinţată în locul fostului Liceu nr. 7, clădirea fiind donată de administraţia publică locală Episcopiei Greco-Catolice, care a făcut investiţiile necesare pentru a oferi cele mai bune condiţii elevilor. La manifestare a fost prezent şi Preasfinţitul Vasile Bizău, episcopul greco – catolic de Maramureş, iar alături de domnia sa şi micuţii elevi, primarul Cătălin Cherecheş a plantat brazi în curtea unităţii deînvăţământ.

prima zi scoala ccCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Mi-aş dori să îi aduc aici pe toţi directorii de licee, şcoli şi grădiniţe să vadă cum trebuie să se renoveze o unitate de învăţământ. Şi lucrul acesta să fie un model pentru că a fost o muncă emblematică pe care au făcut-o cei care s-au implicat. Vreau să îi mulţumesc părintelui Angel care este sufletul acestui proiect şi domnului direct Mureşan, care este şi consilierul meu, a fost şi profesorul meu şi este omul cel mai bun pe care îl putea avea o şcoală în Baia Mare. În continuare, în mod constant, voi susţine această şcoală şi o voi promova pentru că am toată încrederea în oamenii care sunt aici, în valorile transmise inclusiv de către Biserica Greco – catolică. Garanţia pe care ne-o conferă PS Vasile Bizău va face din această şcoală şi din ceea ce gândim noi în această zonă, un lucru absolut emblematic, un model pentru ceea ce înseamnă o şcoală nu doar din Baia Mare, ci din România. Chiar merită copiii din acest oraş condiţii mai bune şi de ce nu, ar trebui să scoatem întreg sistemul de învăţământ dintr-o anumită plafonare”.
Primarul şi-a adus aminte la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” de anii în care a fost elev aici. Împreună cu foştii lui profesori, elevi şi părinţi, acesta a participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. La fel ca în multe alte unităţi de învăţământ din Baia Mare, aici este şantier, vechiul corp al liceului fiind supus unor ample lucrări de reabilitare şi modernizare. Proiectul face parte din planul administraţiei publice locale prin care se doreşte asigurarea unor standarde înalte şi similare în toate unităţile de învăţământ din Baia Mare. „Am o mare bucurie ca aici, în şcoala mea şi în şcoala voastră, să am puterea să fac câteva lucruri, ca o datorie morală pe care o am pentru această şcoală. Şi dacă acum câteva luni am finalizat corpul multifuncţional, acum vom inaugura partea aceasta mai modernă a şcolii şi sunt convins că până anul viitor vom finaliza şi clădirea istorică. Vreau să îi mulţumesc domnului director şi vreau să le mulţumesc celor care s-au ocupat de acest proiect că sunt atenţi la detalii şi că fac posibil ca din banii municipiului să se facă un proiect frumos”, a spus primarul Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.