Conducători auto sub influenţa alcoolului

0
288

Luni, 14 septembrie, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului, pentru fluidizarea traficului şi pentru prevenirea accidentelor rutiere. În acest context, poliţiştii au identificat două persoane, care se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice, chiar dacă se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

• Un bărbat, de 51 de ani, din Curtuiuşu Mare, a fost oprit de poliţiştii care efectuau controale pe DN 1C. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul aflat la volan se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
• Pe DJ 171C, pe raza localităţii Libotin, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 27 de ani. Şi în acest caz, testarea cu aparatul etilotest a relevat faptul că tânărul s-a urcat la volan, chiar dacă se afla sub influenţa alcoolului.
Ambilor conducători le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.
Poliţiştii maramureşeni atrag atenţia conducătorilor auto că le este interzis să conducă autovehicule dacă au consumat  alcool. În situaţia în care nu ţin cont de acest lucru, pe lângă posibilitatea implicării în accidente rutiere, riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani şi reţinerea permisului de conducere, pe perioada cercetărilor, fără drept de circulaţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.