Direcţia Antifraudă avertizează! Tentativă de colectare a unor date confidenţiale prin Internet

0
542

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifraudă” şi „ANAF”, şi recomandă tuturor reprezentanţilor operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidenţiale, primită de la adrese de e-mail cu origine îndoielnică.
Inspectorii antifraudă pot accesa aceste informaţii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sînt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă „inopinat”.
DGAF prezintă o astfel de tentativă de phishing avînd ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore şi să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar şi cărţile de identitate ale asociaţilor.
„Prin acest mesaj, ANAF vă anunţă că au început verificările societăţilor din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentaţiei societăţii la adresa de email specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa: anaf.antifrauda@yandex.com. În caz contrar se va aplica art. 4, din Legea nr. 241/2005” – se arată în mesajul de tip phishing.
Yandex este o companie de IT din Rusia, care operează cel mai mare motor de căutare din această ţară şi dezvoltă un număr de servicii şi produse pe Internet, inclusiv un serviciu de email.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.