Într-o zi, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi de peste 26.000 de lei

0
532

– 10 permise de conducere reţinute şi 5 certificate de înmatriculare retrase –

Siguranţa rutieră reprezintă o prioritate pentru poliţiştii maramureşeni. Marţi, 15 septembrie, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.
În urma controalelor, poliţiştii au constatat o infracţiune şi au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.365 de lei. Cele mai frecvente abateri constatate au fost neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, ca măsură complementară, po­liţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, în localitatea Lăpuş, poliţiştii au oprit în trafic un localnic, în vârstă de 65 de ani, care conducea un autoturism cu toate că nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările.

Nu a acordat prioritate şi a provocat un accident rutier

Marţi dimineaţa, la ora 09.55, poliţia a fost sesizată că, pe DN 1C, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu victime. La faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din Vişeu de Sus, care se afla la volanul unui autoturism şi intenţiona să iasă din parcarea unei staţii de carburanţi, nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare care circula regulamentar pe direcţia Baia Mare – Şomcuta Mare, şi a intrat în coliziune cu aceasta.
Impactul s-a soldat cu rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportaţi la spital, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale fără să necesite internarea.
Nici şoferul autoturismului şi nici cel al autoutilitarei, bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Băiţa, nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dosar penal pentru conducere cu permisul supendat

În data de 14 septembrie, o persoană a sesizat poliţia despre producerea unui eve­niment rutier pe raza oraşului Vişeu de Sus. La faţa locului a fost dirijat un echipaj de poliţie, iar din verificări a rezultat că, la ora 20.35, un autoturism a ieşit în decor, iar după accident conducătorul autoturismului a plecat de la faţa locului. În cursul zilei de marţi, conducătorul autoturismului a fost identificat. Este vorba despre un borşean, de 25 de ani, care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Poliţiştii i-au întocmit dosar pe­nal pentru comiterea de infracţiuni rutiere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.